Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Și-un pahar de apă dacă-l dăm,să-l dăm fără să judecăm

Nu sunt de obicei o persoană care oferă sărmanilor de pe stradă bani la tot colțul.Mă gândesc de multe ori că acordarea de bani le-ar perpetua situația sau ar susține cumva consumul de alcool și droguri.Dar cred că cel mai bine este să mă schimb.Să reevaluez temerile meu și să trec peste ele. Provocarea mea este să dau fără să-i judec pe cei care au nevoie de ajutor și să văd dacă îmi pot schimba perspectiva.

Uneori poate fi dificil să le dai celor nevoiași fără a judeca circumstanțele din jurul nevoii. Dar cu îndrumarea lui Dumnezeu putem acționa cu generozitate și dragoste.Când vine vorba de a-i ajuta pe cei nevoiași, este dat pentru creștini să afișeze actul de a da fără a ezita sau judeca. Și totuși, ar trebui să fie o formă de generozitate care vine din inimă și nu ca o obligație. Există însă anumite scenarii care m-au făcut să mă întreb despre actul de a ajuta și în ce măsură o putem face fără a-i judeca pe ceilalți.Există o mulțime de escrocherii și activități ilegale. Poate că uneori oferiți bani și mâncare unei persoane de pe stradă care nu a fost nemulțumită de ceea ce ați dat.

Da, aceste scenarii pe care le-am oferit m-au făcut efectiv să conștientizez motivul real din spatele actului meu de a oferi și de a-i ajuta pe cei care au cerut ajutor dacă au nevoie sau nu într-adevăr. Într-adevăr, nu trebuie să existe așteptări cu privire la finalul nostru. Dă fără să aștepți nimic în schimb, ca să zic așa. Nici măcar un „mulțumesc”. Dacă vom da cu așteptări de ceva în schimb, probabil că vom ieși dezamăgiți. Ar trebui să dăm pentru că vrem să ajutăm și doar atât.Fără să așteptăm nimic în schimb și fără să judecăm.Nu putem judeca oamenii care vin la noi pentru ajutor. Este posibil să aibă nevoi diferite.Există posibilitatea să luăm o decizie greșită uneori, dar dacă avem înțelepciunea lui Dumnezeu care să ne conducă judecata, putem fi siguri că facem una care să-L onoreze și să-i ajute cu adevărat pe cei care au nevoie.

Cine va da de băut aproapelui fie și un pahar de apă nu își va pierde plata sa (Matei 10, 42), spune Domnul. Când slujești aproapelui, apare uneori părtinire, sau lenevie, lipsa tragerii de inimă, sau mânia și întărâtarea, sau dorința de a primi plată de la oameni. Să știi că plata ta este Hristos.

loading...

Add comment