Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

„Există o femeie: 30 de ani, fără copii”. Articol uimitor despre modul în care putem răni sentimentele altora

Uneori, spunem cuvinte altor persoane care nu înseamnă prea mult pentru noi, doar pentru a evita o tăcere ciudată. Doar să spunem ceva. Și nu avem nicio idee despre modul în care oamenii vor reacționa la aceste cuvinte. Scriitorul Nadirah Angail a publicat un articol în blogul său despre cât de ușor este să rănești alte persoane și nici să nu observi asta. Vrea să ne facă mai atenți și mai sensibili.Iată despre ce este vorba în articolul postat pe blogul lui Nadirah, care va impresiona pe oricine îl citește.

Undeva există o femeie: 30 de ani, fără copii . Oamenii o întreabă: „Încă nu ai copii?” Răspunsul ei variază de la o zi la alta, dar de obicei include zâmbete forțate și reținere. „Nu, nu încă”, spune ea cu un chicot, înfundându-și frustrarea. „Ei bine, nu aștepta pentru totdeauna. Ceasul ăsta ticăie, știi tu „, spune înțeleptul înainte de a pleca, fericit de sine pentru a da o asemenea înțelepciune erudită. El pleacă. Femeia își ține zâmbetul. Singură, ea plânge …

Plânge pentru că a fost gravidă de 4 ori și a pierdut fiecare sarcină. Plânge pentru că a început să încerce să facă un copil încă din noaptea ei de nuntă, și asta a fost acum 5 ani. Plânge pentru că soțul ei are o fostă soție și aceasta i-a dat copii. Plânge pentru că dorește cu disperare să încerce in vitro, dar nici nu-și poate permite costurile. Plânge pentru că ți-ar dori să recurgă la adoptarea unui copil, dar soțul ei nu-și dorește asta.

Plânge pentru că sotul ei se învinovățește, iar acea vină îl face o persoană greu de trăit. Plânge pentru că toate surorile ei au copii. Plânge pentru că una din surorile ei nici nu voia copii. Plânge pentru că cea mai bună prietenă a ei este însărcinată. Plânge pentru că a fost invitată la un alt duș pentru bebeluși. Plânge pentru că mama ei continuă să o întrebe: „Fată, ce mai aștepți?” Plânge, pentru că ei vor să fie bunicii. Plânge pentru că vecinul ei are gemeni și îi tratează grozav. Plânge deoarece femeile de 16 ani rămân însărcinate fără a încerca. Plânge pentru că este o mătușă uimitoare. Plânge pentru că a ales deja nume pentru copiii ei. Plânge, pentru că în casă există o cameră goală. Plânge pentru că există un spațiu gol în inima ei. Plânge pentru că are atât de mult de oferit. Plânge pentru că ar fi o mamă minunată, dar nu este.

În altă parte există o altă femeie: 34 de ani și 5 copii . Oamenii îi spun, „5? Bun domn, sper că ați terminat! „Și apoi râd … pentru că aceste tipuri de comentarii sunt amuzante. Femeia râde și ea, dar nu cu seriozitate. Schimbă subiectul, așa cum o face mereu, și dă lipsa de respect. Doar o alta zi. Singură, ea plânge … Plânge pentru că este însărcinată cu alt copil și simte că trebuie să ascundă bucuria. Plânge pentru că întotdeauna voia o familie mare și nu înțelege de ce oamenii par atât de deranjați când vâd asta. Plânge pentru că nu are frați și se simțea profund singuratică când era copil.

Plânge pentru că nu și-a putut imagina viața fără copii ei, dar oamenii o tratează ca pe o pedeapsă. Plânge pentru că nu vrea să le fie milă la alții de ea. Plânge pentru că ea și soțul ei sunt perfect capabili să-și sprijine familia, dar asta nu pare să conteze pentru cei din jur. Plânge pentru că se presupune că este doar iresponsabilă. Plânge pentru că este obosită de comentariile „amuzante”. Plânge pentru că își minte propria afacere. Plânge, pentru că uneori se îndoiește și se întreabă dacă ar fi trebuit să se oprească doar la doi copii. Plânge pentru că oamenii sunt nepoliticoși. Plânge pentru că tot ce vrea să facă este să trăiască în pace.


O altă femeie: 40 de copii . Oamenii îi spun: „Doar unul? N-ai vrut niciodată mai mult de un copil? ” ” Sunt mulțumită de ce am „, spune ea calm, un răspuns repetat pe care l-a dat de mai multe ori decât poate conta. Este destul de credibil. Nimeni nu ar fi bănuit că singură, ea plânge … Plânsul pentru că o singură sarcină era un miracol. Plânge pentru că fiul ei încă întreabă de un frate sau o soră. Plânge pentru că a dorit întotdeauna cel puțin 3. Plânge pentru că a doua sarcină nu va putea fi dusă la bun sfârșit pentru a-și salva viața. Plânge pentru că doctorul spune că ar fi „risc ridicat”.

Plânge pentru că soțul ei a murit și nu a mai găsit o altă iubire. Plânge pentru că familia ei crede că este suficient. Plânge pentru că este profundă în cariera ei și nu poate să iasă departe. Plânge pentru că depresia ei postpartum a fost atât de intensă. Plânge pentru că a trebuit să aibă o histerectomie. Plânge pentru că vrea un alt copil, dar nu poate să îl aibă.

Aceste femei sunt peste tot. Ei sunt vecinii noștri, prietenii noștri, surorile noastre, colegii noștri, verișorii noștri. Ei nu au nici un folos pentru sfaturile sau opiniile noastre. Pântecele lor sunt ale lor. Să respectăm asta și să nu mai judecăm oamenii după aparențe.

loading...

Add comment