Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Bunicii care își petrec timpul cu nepoții sunt mai fericiți și trăiesc mai mult

Bunicii care ajută cu ingrijirea și creșterea nepoților sau ofera sprijin acestora au tendinta de a trai mai mult decat seniorii care nu au grija de alti oameni, potrivit unui studiu din Berlin, Germania.Această legătură ar putea fi un mecanism adânc înrădăcinat în trecutul nostru evolutiv când ajutorul pentru îngrijirea copiilor a fost crucial pentru supraviețuirea speciei umane. Rezultatele sunt extrase din datele privind mai mult de 500 de persoane de peste 70 de ani în studiul din Berlin.Participanții au încheiat interviuri și teste medicale la fiecare doi ani între 1990 și 2009.

Echipa de studiu a comparat acest grup cu persoanele în vârstă care nu și-au crescut nepoții, doar ii vizitau ocazional.În ansamblu, după ce a constatat vârsta bunicilor și starea generală a sănătății, riscul de a muri în decursul unei perioade de 20 de ani a fost cu o treime mai mic pentru bunicii care îi îngrijeau pe nepoții lor, în comparație cu bunicii care nu-și îngrijeau nepoții. Jumătate dintre bunicii care aveau grijă de nepoți erau încă în viață, la zece ani după interviul inițial.Același lucru a fost valabil și pentru participanții care nu aveau nepoți, dar îi sprijiniseră pe copiii lor adulți într-un fel, cum ar fi ajutorul pentru gospodărie.

În schimb, aproximativ jumătate dintre participanții care nu au ajutat nici nepoții, nici copiii, au decedat în termen de cinci ani de la începerea studiului.

Bunicii sunt oamenii care fac parte din copilăria noastră. Oamenii care sunt o întruchipare a căldurii, a tandreței, a bunătății, a generozității și a sacrificiului de sine. Oamenii ale căror cuvinte și povestiri ne urmează pe tot parcursul vieții noastre. Ei sunt protectori noștri, indiferent de ce „prostioare„ facem în copilărie. Sunt cei care ne înveselesc viața întotdeauna, de aceea trebuie să-i prețuim foarte mult cât timp ei sunt încă în viață, deoarece nici ei nu sunt nemuritori.

loading...

Add comment