Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
om-cu-inima-de-aur

Un om cu o inima DE AUR. Citește până la final

In timp ce barbatul fara adapost dormea pe o banca, americanul s-a furisat si i-a strecurat acestuia in ghiozdan cativa dolari.

Dupa cateva momente, cersetorul a realizat ca cineva i-a lasat banii si a plecat fericit catre un magazin, pentru a isi cumpara o patura si o perna.

In momentul in care s-a intors de la magazin, barbatul trecut usor de 60 de ani s-a asezat langa un domn care vorbea la telefon, fara sa stie ce el este cel care ii lasase banii.

Auzind conversatia la telefon, omul strazii intelege ca barbatul de langa el are nevoie de bani pentru a-i cumpara medicamente fiicei sale bolnave.

Fara sa stea pe ganduri, acesta se duce inapoi la magazin si returneaza patura si perna, pentru a primi banii inapoi.

Omul strazii se intoarce la tatal disperat si ii da toti banii pe care ii are, spunandu-i ca are nevoie mai multa de acesti bani decat el.

Impresionat de gestul cersetorului, americanul ii dezvaluie acestuia ca totul a fost filmat si ii da banii inapoi, plus inca 500 de dolari.

Experiment social: I-a dat 100 de dolari unui om al străzii crezând că își va cumpăra alcool

De cele mai multe ori oferim bani oamenilor străzii fără să ne întrebăm ce fac cu ei sau cum îi cheltuiesc. Josh Paler Lin, un tânăr cu un cunoscut canal pe YouTube, a decis să facă un experiment şi i-a oferit unui om al străzii din California 100 de dolari. Inițial, a crezut că își va cumpăra alcool sau droguri, însă omul străzii a cumpărat mâncare pe care a împărțit-o cu alți oameni ai străzii, scrie People.com.

Când i-a înmânat banii, omul străzii nu a fost în stare să scoată două cuvinte, a avut lacrimi în ochi și l-a întrebat pe Josh dacă este sigur că vrea să îi dea o suma atât de mare.

După ce și-a luat la revedere, tânărul l-a urmărit pe cerșetor și a văzut că a intrat într-un supermarket, așteptându-se ca acesta să-și cumpere alcool. Josh a continuat să-l urmărească pe cerșetor, iar ceea ce a văzut l-a lăsat fără cuvinte. Bărbatul a cumpărat alimente și a mers și la alți oameni ai străzii să o împartă. Imediat, Josh a mers să-și ceară scuze pentru părerea greșită pe care a avut-o despre el.

Omul străzii a ajuns cerșetor pentru că așa au fost circumstanțele. A avut un tată bolnav de cancer pe care a încercat să îl salveze, a renunțat la serviciu ca să fie lângă el, dar asigurarea medicală nu a acoperit costurile tratamentului. Tatăl lui a decedat, iar la un interval scurt de timp a murit și mama sa, el ajungând pe străzi.

Cum procedeaza cersetorii atunci cand sunt rugati sa imparta cu un flamand o felie de pizza. Experiment social al unui vlogger in Chisinau – VIDEO

Bine faci, bine gasesti. Nu insa intotdeauna. Ne demonstreaza asta un tanar vlogger din Moldova, care a facut un experiment sociala. Si-a rugat prietenul sa dea cersetorilor cate o pizza. Peste 10 minute s-a apropiat de ei si i-a rugat sa se imparta, sub pretextul ca este infometat. Cum au reactionat oamenii vedeti in reportajul ce urmeaza.

„-Nu se poate să mănânci. El îţi dă voie, eu îţi spun că nu se poate.”

Primul refuz a venit din partea acestei femei, care nu a vrut nici in ruptul capului sa se imparta cu pizza pe care a primit-o cu 10 minute in urma. Urmeaza un alt refuz.

Din fericire nu toti au reactionat asa, iar la finalul clipului asistam la o adevarat lectie de generozitate.

„Îmi dă mie, îţi dau şi ţie.”

Tanarul ne-a spus ca acesta a fost momentul care l-a marcat si pe el foarte mult.

O alta femeie la fel se imparte cu tanarul fara nicio ezitare.

„Nu trebuie. Asta ce este? -Pizza. -Mulţumesc. Luaţi nişte mere. -O dau fără bani?”

Ilie are 23 de ani si este un vlogger inrait din Moldova. Spune ca s-a inspirat din alte experimente sociale pe care le-a vazut pe internet si a vrut sa-i testeze si pe moldoveni la capitolul generozitate. Acesta nu este primul sau clip. Ilie s-a mai remarcat prin faptul ca a impartit, tot pizza, celor care ii urmaresc vlogul.

Sursa: http://radiosimplu.ro/un-om-cu-o-inima-de-aur-urmareste-pana-la-final/

loading...

Add comment