Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
cafea

Dr. Vlad Ciurea recomandă băutura consumată de el de două ori pe zi

Doctor în Științe Medicale, director Științific al Spitalul Clinic SANADOR, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei de Științe Medicale, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România,Dr. Vlad Ciurea oferă românilor de fiecare dată când are ocazia, sfaturi esențiale pentru a avea parte de un stil de viață sănătos.

„Am ajuns la un element esenţial. Ceaiuri sau cafea. Este bine să se bea în general o ceaşcă încet, liniştit, şi ca plăcere, şi ca digestie. Acea cafea de dimineață trebuie băută încet. La fel și micul dejun. Trebuie făcut şi mâncat. De aia se numeşte micul dejun”, a explicat Vlad Ciurea, care a continuat: „Nu recomand să bem cafea după ora 17.00, doar ca să rezistăm mai mult. Să nu uităm că una dintre cauzele bolii Alzheimer este chiar această suprasolicitare a creierului. Trebuie să îi dăm creierului ce îi place, în funcție de fiecare dintre noi și micile lui momente de relaxare. Așa cum dăm stomacului un desert, o prăjiturică”.

„Nu beau multă cafea, beau două cafele pe zi, una dimineață, una după-amiază. Nu dorm la prânz. De aceea și mănânc puțin la prânz. Dimineață mănânc un mic dejun atent. Dacă mănânc la prânz, mă apucă somnul, și atunci nu mănânc”.

Dr. Vlad Ciurea nu recomandă cafeaua tare, deoarece organismul se obișnuiește rapid cu aceasta.Beneficiul cafelei pentru creier este dovedit. Sunt anumiţi neurostimulatori, neurotransmiţători între celulele nervoase – celulele funcţionează printr-un chimism. Cafeaua stimulează acest chimism, deschide căile.

Dar mare atenție, pentru a ne îngriji creierul, trebuie să îi oferim un anumit număr de ore de somn, o cafea bună și o alimentație sănătoasă. Totul trebuie însă consumat echilibrat și să nu facem abuz, chiar dacă este un aliment sănătos.

loading...

Add comment