Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O tânără româncă,șoferiță de tir,22 de ani a primit o amendă de 34.000 €,pe autostrada în Danemarca

Românca în vârstă de 22 de ani, împreună cu colegul său de echipaj, un alt român, au fost amendați de poliția daneză cu suma de 255.000 coroane daneze, care reprezintă 34.195 de euro. Amenda a fost plătită a doua zi, relatează poliția daneză.

Camionul cu care circulau cei doi români, șoferița de 22 de ani și colegul ei de echipaj, bărbatul de 32 de ani,a fost supus unui control, în urma căruia s-a descoperit că nu se plătește taxa de drum pentru camion și că au fost încălcări ale timpului de conducere și de odihnă.Unul dintre cei doi șoferi a fost amendat cu 8.552 de euro și a primit o interdicție de conducere a camionului timp de șase luni în Danemarca. Iar celălalt a fost amendat cu 2.527 de euro și o interdicție necondiționată de trei ani la volanul camionului, în Danemarca.

Angajatorul companiei românească la care lucrează cei doi șoferi, a plătit amenzi în valoare de 22.999 de euro pentru încălcarea timpului de conducere și de odihnă a șoferilor, utilizarea incorectă a tahografului și neplata taxei de drum.

Autoritățile din Danemarca sunt foarte corecți și restrictivi.Ei iau totul în serios și nu permit ca șoferii și companiile de transport să încalce regulile drumurilor daneze.În plus de asta, dacă șoferul nu respectă timpul de conducere și de odihnă corect, prezintă un risc ridicat pentru toți participanții la trafic.

Amenda totală a fost achitată a doua zi, iar cei doi șoferi au acceptat și au semnat procesele verbale prin care își pierd dreptul de condus în Danemarca.După mai multe cercetări, poliția a descoperit că cei doi șoferi au fost arestați în urmă cu câteva luni într-o altă țară europeană și au trebuit să plătească aproximativ 7.000 de euro pentru încălcări similare are legilor.

Danemarca se află printre țările unde sunt cele mai mari amenzi din Europa.Iar dacă nu ești atent și încalci regulile lor, trebuie să fii pregătit pentru amenzi de mii de euro şi pierderea permisului.Există un sistem bine pus la punct de stabilire a amenzii în funcţie de venitul contravenientului, având în vedere pe de o parte gravitatea faptei săvârşite, iar pe de altă parte suma/zi de care respectivul se poate lipsi.

loading...

Add comment