Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

În Italia,un medic celebru se întoarce în spital la 85 de ani să lupte contra virusului.”Nu mi-e teamă,altfel nu aș fi ales să fiu medic”

Giampiero Giron,în vârstă de 85 de ani, ieșit la pensie, s-a întors în spital pentru a ajuta cu coronavirusul din Italia.El a acceptat apelul țării sale de a reveni la prima linie împotriva Coronavirusului.El se numără printre miile de medici și asistenți pensionari care au procedat la fel.

Există șanse mari ca dr. Giron să moară dacă se îmbolnăvește, deoarece este în vârstă, dar acest lucru nu l-a împiedicat să se întoarcă în spital.

„Mi-au cerut disponibilitatea, iar eu am spus că da. Când te decizi să fii medic, te implici. Am jurat un jurământ în 1961. Îți este frică să te îmbolnăvești? Atunci este mai bine să nu fii medic … Datoria mea: indiferent de vârstă, medicii pot face diferența în acest stadiu”, a spus Giampiero Giron.„Am întotdeauna telefonul în mână pentru a răspunde imediat, dacă este necesar”, a mai spus medicul care, în 1985, a participat la primul transplant de inimă din Italia.

Născut în Padova, dar crescut la Veneția, Girón este pensionat din anul 2010.A fost fondatorul Institutului de Anestezie și Reanimare al Universității din Padova și este în prezent director medical al spitalului Villa Salus din Mestre.Giampiero Giron a afirmat că simte că mai poate face lucrurile corect.

„Știu că cei mai expuși la complicații ale coronavirusului sunt persoanele în vârstă”, a explicat el, „dar sunt în stare bună de sănătate și, deși nu are prea multe de făcut în acest caz, mă vaccinez împotriva gripei în fiecare an”.

În ceea ce privește Covid-19, Giampiero Giron, a declarat că nu este virolog, dar crede că creșterea naturală a temperaturilor legate de anotimp vor avea un efect negativ asupra virusului și vor contribui la scăderea agresivității sala.Italia este țara din Europa cea mai afectată în acest moment de coronavirus.Potrivit statisticilor, în prezent există 80.589 de persoane infectate, 8.215 decedați și 10.361 de pacienți recuperați.

Spania este și ea a doua cel mai grav afectată din lume, după Italia.Madrid este regiunea cea mai afectată a țării, dar Catalunya din nord-estul țării a înregistrat o creștere rapidă a cazurilor. Potrivit publicației spaniole, au fost înregistrați 738 de morți în doar 24 de ore. La nivel global, există 460.000 de cazuri.ONU a declarat că virusul „amenință întreaga umanitate”.

loading...

Add comment