Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Câteva imagini care ilustrează cum ar arăta viața noastră fără telefoanele mobile

Citiți acest articol pe un dispozitiv portabil? Ei bine, acum imaginați-vă cum ar fi dacă dispozitivul a dispărut brusc. Singuratic? Ușor nebun? Telefoanele și dispozitivele mobile sunt din ce în ce mai indispensabile în viețile noastre de zi cu zi. Iar fotograful american Eric Pickersgill a creat o serie de fotografii care să ne amintească cât de ciudată ar părea viața fără telefoanele mobile și cât de dependenți suntem de tehnologie.Acesta și-a fotografiat modelele în timp ce își foloseau telefoanele mobile, iar ulterior, el a prelucrat fotografiile în așa fel încât din fotografii să lipsească orice fel de dispozitiv tehnologic.

Din păcate, în zilele noastre dependența de telefon a devenit tot mai comună.Pe măsură ce tehnologia a avansat ṣi informaṭiile au devenit mult mai uṣor de accesat prin intermediul internetului, s-a dezvoltat o nouă formă de dependenṭă: dependenṭa de telefonul mobil.Tot mai multă lume vezi pe stradă cu telefonul în mână, în autobuze, în mall-uri sau chiar la volan.Studiile au concluzionat că în rândul adulților această dependență de telefon poate provoca probleme precum scăderea concentrării ṣi a productivităṭii, accentuarea anxietăṭii ṣi a depresiei, efecte negative asupra somnului ṣi probleme în relaṭiile cu ceilalṭi.De asemenea, în rândul copiilor, studiile au concluzionat că utilizarea în exces a telefonului mobil sau a tabletei îi poate cauza tulburări de somn, întârziere în dezvoltare, obezitate și chiar agresivitate.

Aceste fotografii cu oameni care privesc în gol și cu mâinile în aer, ne arată defapt cum este viața de zi cu zi, populată de tehnologie. Deși avem lângă noi o persoană, nu putem lăsa telefonul deoparte. Fără telefoane sau tablete, modelele fotografului par a fi niște zombie care au uitat să mai trăiască. Fotograful american Eric Pickersgill a reușit să ilustreze perfect prin aceste fotografii diferența dintre viața „conectată” și realitate, dar, în special, pericolul pe care dispozitivele mobile îl au asupra interacțiunilor umane.

 

loading...

Add comment