Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Performanță istorică pentru România în SUA.Inima artificială care poate „bate” 100 de ani, dezvoltată de studenții din Iași, a adus României marele premiu la o competiție din Texas.

Echipa de studenți români, condusă de dr. Alexandru Pleșoianu, a câștigat Marele Premiu la HeartHackathon 2023, un concurs internațional de inovație în domeniul medical. Echipa a dezvoltat o inimă artificială din titan, care poate rezista până la 100 de ani.

Inima artificială este realizată din titan, un material rezistent și durabil, care este utilizat în mod obișnuit în implanturile medicale. Inima funcționează cu baterii, care pot fi încărcate fără fir.

Invenția studenților ieșeni este o realizare remarcabilă, care are potențialul de a schimba viața a milioane de oameni din întreaga lume.În prezent, transplantul de inimă este singura soluție de salvare a vieții pentru pacienții cu insuficiență cardiacă în stadiul terminal. Cu toate acestea, transplantul de inimă este o procedură complexă și riscantă, iar numărul de donatori este limitat.

Acest proiect inovativ le-a adus tinerilor români marela premiu la competiția HeartHackathon 2023 care a avut loc la finalul lunii octombrie în Dallas, Texas.Cu proiectul dezvoltat la Iași, echipa României a reușit să obțină prin Marele Premiu pentru cea mai longevivă inimă artificială din lume.

Această invenție este o dovadă a potențialului de inovație al tinerilor români. Este o realizare care aduce mândrie României și deschide noi perspective în domeniul medicinei.Totodată invenția studenților români este o realizare remarcabilă, care are potențialul de a revoluționa tratamentul insuficienței cardiace. Dacă va fi aprobată de autoritățile de reglementare, aceasta ar putea oferi o șansă la o viață normală pentru milioane de oameni din întreaga lume.

Sursa foto: https://www.digi24.ro

loading...

Add comment