Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Închisoare până la 3 ani pentru arborarea unui alt drapel decât cel național-proiect de lege

Potrivit unui proiect de lege depus în Senat de parlamentarii de la PMP, în frunte cu fostul președinte Traian Băsescu, arborarea unui alt drapel decât cel național, să fie pedepsită cu închisoare cu executare până la 3 ani.Astfel, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 3 ani arborarea drapelelor altor state, decât în situația vizitelor oficiale, când se arborează și drapelul țării oaspete, dar și arborarea drapelului Unităților administrativ-teritoriale neaprobat conform legii.

Inițiativa legislativă propusă sună cam așa:

a) Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul național și numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivități și reuniuni internaționale, pe clădiri oficiale și în locuri publice stabilite, cu respectarea prezentei legi.
b) Arborarea drapelului României la manifestările care se desfășoară sub egida organizațiilor internaționale se face potrivit reglementărilor și uzanțelor internaționale.
c) În locurile în care se arborează drapelul României poate fi arborat și drapelul Uniunii Europene.
d) Drapelul Unităților administrativ-teritoriale se arborează doar în asociere cu drapelul României astfel: în dreapta drapelului României sau în mijloc când cele două drapele sunt însoțite de drapelul Uniunii Europene.”

Dupa anuntul privind adoptarea tacita, facut de presedintele de sedinta, unul dintre initiatori, Dorin Dobra a tinut sa se disculpe, precizand ca proiectul de lege nu este „impotriva UDMR”.Senatorul UDMR  a intervenit, la randul sau, spunand ca situatiile de adoptare tacita a unor probleme sunt generate de anumite prevederi constitutionale care trebuie sa fie modificate.

Parlamentarii PMP au propus această lege, deoarece în prezent, legislația actuală nu prevede nici un tip de sancțiuni pentru arborarea unor steaguri, altele decât cel național.Pe lângă asta, în țară sunt diferite localități, cum ar fi Sfântu Gheorghe, Covasna și altele din aceste regiuni care au decorat străzile cu steagul Ungariei, roșu-alb-verde.Nu au voie să arboreze alt steag, decât la întâlnirile oficiale.

loading...

Add comment