Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
trenul-viitorului

Trenul viitorului proiectat de un roman

Un tren al viitorului este în prezent în lucru.Acesta va circula cu viteze super sonice, fiind capabil să parcurgă 500 de kilometri în 30 de minute. Cam asta este distanța dintre Los Angeles și San Francisco, sau Baia Mare și București.Chiar dacă pentru unii pare nerealist acest proiect, milionarul Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX a fost impresionat de acest proiect și a oferit chiar și un premiu pentru inovaţie la competiţia americană Hyperloop.

Trenul viitorului a fost proiectat de românul Denis Tudor, care a lucrat în ultimul an în Sillicon Valley, dar şi în România.La origine Denis Tudor este din Mangalia și are doar 26 de ani. Denis a studiat la Facultatea de Electronică din București și face acum un master la Universitatea Politehnică din Lausanne, Elveția. A reușit să intre în echipa lui Elon Musk după ce a participat la o competiție la care au participat peste 2.000 de echipe.Toate echipele au inclus studenți de la cele mai bune universități din lume. Se întâmplă că Denis era în echipa câștigătoare. Astfel, Denis participă acum la crearea Hyperloop-ului, trenul viitorului. Hyperloop este una dintre acele tehnologii despre care se așteaptă să transforme complet industria transporturilor.

În viziunea românului, Hyperloop ar fi eficient pe distanțe de până la 1.600 de kilometri. „Hyperloop” este un fel de capsulă care ar rula într-un tub special cu viteze de până la 1.200 de kilometri pe oră.Dar Hyperloop nu va fi doar pentru transportul de pasageri, ci și pentru mărfuri, ceea ce îl face și mai valoros. Costurile de implementare a proiectului sunt aparent mari, dar o analiză mai atentă arată că acesta nu ar depăși costurile construcției unui metrou.

„L-am văzut pe Elon de vreo trei ori. Ultima dată când am vorbit cu el a fost în iulie 2018, la sediul SpaceX din Los Angeles. Am avut o întâlnire cu el timp de o oră și jumătate, în care am discutat despre cum trebuie construit „Hyperloop-ul”. Am o impresie bună și este un tip foarte drăguț și tăcut. Nu știu cum se comportă cu angajații săi, dar cu noi, colaboratorii, s-a descurcat foarte bine.” Acestea au fost cuvintele tânărului român.

Denis Tudor a declarat că ideea i-a venit de la Henri Coanda, un inventator român care chiar a creat un proiect pentru un tren tubular în anii 1970. Trenul trebuia să aibă o viteză de 500 de kilometri și a fost testat în 1974, dar se pare că autoritățile române au renunțat la proiect. Dacă se va construi trenul viitorului, Denis Tudor spune că va avea pe el steagul României.

loading...

Add comment