Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
cainii-pot-simti-pericolele

Câinii pot simți pericolul înaintea stăpânilor

Din când în când, s-ar putea să auzi o știre despre un pui eroic care îi salvează viața stăpânului său.Iar acest lucru te face să îți pui întrebarea: pot câinii să simtă când stapanii lor sunt în pericol? Știința spune că da! Chiar dacă ai un câine care pare mai interesat să doarmă decât să scaneze orizontul pentru pericol, tovarășul tău canin este mai alert decât pare.

Și deși sperăm că prietenul tău blănos nu trebuie să demonstreze niciodată acest lucru, putem pune pariu că va veni cu siguranță în ajutor dacă va fi nevoie.În primul rând, câinii sunt uimitori la citirea limbajului corpului. Ei scanează continuu expresiile și mișcările oamenilor pe care îi întâlnesc ca o modalitate de a interpreta și anticipa intențiile. Așadar, chiar și câinii prietenoși vor putea face diferența dintre o vizită a unui prieten bine intenționat și a unui intrus rău intenționat care se strecoară în casa stăpânului său.Un alt mod în care câinii citesc caracterul este prin miros. Noi, oamenii, nu suntem grozavi în a capta emoții prin miros. Dar câinii noștri pot mirosi expresii chimice precum adrenalina și cortizolul, care semnalează frică și stres.

Câinii pot prezice dezastrele naturale.Cercetătorii au descoperit că în orele dinaintea unui cutremur, nivelul de activitate al câinilor a crescut, mai ales dacă și-au petrecut cea mai mare parte a timpului în interior. Și se crede că acest lucru se datorează faptului că câinii pot auzi semnele de avertizare timpurie,schimbările subtile și răzuirea plăcilor tectonice cu ore înainte de cutremurul real.Cutremurele nu sunt singurele dezastre naturale pe care câinii le pot prezice. Deoarece caninii sunt sensibili la presiunea barometrică, ei pot anticipa, de asemenea, condiții meteorologice nefavorabile.

Câinii pot detecta anumite boli la oameni.Oamenii de știință susțin că majoritatea puilor sunt capabili să detecteze afecțiuni medicale, precum cancer, boli Parkinson și altele.Un astfel de caz a fost raportat recent în Marea Britanie, când Barna, un câine nedresat, a dovedit că putea prezice când stăpâna ei, Emily, era pe cale să leșine. Emily are o tulburare neurologică care o face să-și piardă cunoștința în mod neașteptat. Cu toate acestea, Barna o poate avertiza cu cinci minute, astfel încât să poată ajunge într-un loc sigur. Barna, un câine de obicei tăcut, latră doar când simte că Emily este în pericol, iar Emily este sigură că prietenul ei blănos i-a salvat viața.

Poate nu este surprinzător, depinde de câine. În unele cazuri, câinii au cerut ajutor atunci când omul lor s-a îmbolnăvit sau a rămas prins într-o situație periculoasă. Și unele rase de câini în special, inclusiv ciobănesc german și malinois belgian, au fost crescute pentru a-și proteja în mod natural proprietarii.

loading...

Add comment