Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Dacă s-ar tăia pensiile speciale,ar fi bani pentru echipamente și aparatură medicală

La noi în țară este o adevărat problemă cu aceste pensii speciale, care au apărut undeva după anul 2000.De aceste pensii speciale beneficiază militarii, polițiștii, magistrații, parlamentarii, funcționarii cu statut special.Mai nou, parlamentarii vor ca și primarii să beneficieze de pensii speciale.În prezent, cea mai mare pensie specială din ţara noastră se apropie de 74.000 de lei brut lunar şi o primeşte un magistrat pensionat, arată o analiză realizată de Economica.Ceea ce este o sumă enormă lunară, pentru unii dintre noi. 768 de foști senatori și deputați sunt beneficiari de pensii speciale în valoare de peste 10 milioane de euro pe an, se arată în răspunsurile furnizate de Parlament la solicitările G4media.ro.

Gândiți-vă doar câți oameni trăiesc lunar cu pensii care nici măcar nu ajung la salariul minim pe economie.Este dureros să te gândești că cineva care are atâtia ani de muncă cât tine ia o pensie uriașă față de a ta.Acest magistrat despre care vorbeam mai sus, încasează pensie lunar aproape 74.000 de lei brut, deşi nu i s-ar fi cuvenit nici 4.000 de lei, în funcţie de cât a contribuit, arată o analiză realizată de Economica.

În contextul actualei crize prin care trece România, tăierea pensiilor speciale ar trebui efectuată imediat.Din acești bani ar putea fi achiziționate echipamente și aparatură medicală.

„Pensiile speciale trebuie tăiate! Iar banii economisiţi să meargă la Sănătate! Foarte mulţi români suferă în aceste momente din cauza crizei. Mulţi au fost deja trimişi în şomaj tehnic, alţii îşi văd afacerile năruite şi un viitor deloc fericit în faţă. Ei nu trebuie lăsaţi singuri să suporte efectele grave ale acestei crize, în timp ce alţii se bucură în continuare de pensii speciale de zeci de mii de lei. Este timpul să facem ordine! Impozitarea drastică a pensiilor speciale este prima măsură de bun-simţ! Acei bani sunt mai utili azi pentru a cumpăra echipamente de protecţie pentru medici, ventilatoare sau alte materiale sanitare de maximă urgenţă”, a scris Simonis, miercuri, pe o rețea de socializare.

PNL a propus impozitarea pensiilor speciale, mai puțin pe cele ale polițiștilor, militarilor și cei din serviciile secrete.Noi suntem de acord cu acest lucru, deoarece și în alte stare armata și poliția sunt respectate și au mult mai multe beneficii decât la noi în țară.În Statele Unite, după 20 de ani în armată, pensia pornește de la 22.000 de dolari pe an.Pe lângă suma primită, foștii militari au acces la mult mai multe facilități.Și Franța are un sistem generos de pensii speciale pentru polițiști și militari.

Inițiativa PNL s-a referit la pensiile speciale ale magistraților, ale judecătorilor de la CCR și ai celor de la Curtea de Conturi, ale parlamentarilor și ale angajaților de la Parlament, diplomaților, aviatorilor.Acestea fuseseră eliminate la începutul anului, însă au fost reclamate la Curtea Constituțională de judecătorii Curții Supreme și de Avocatul poporului, iar judecătorii CCR – vizați de tăierea pensiilor speciale – au amânat, din luna ianuarie, să dea un răspuns.

loading...

Add comment