Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Sunteți de acord cu confiscarea totală a averilor din bani publici furați?

O propunere legislativă de modificare a Codurilor penale propune pedepse mai mari pentru cei corupți și reducerea plafonului de prejudiciu pentru luarea de mită sau pentru persoanele cercetate de corupție, de la un milion de euro la suma de 100.000 de euro.Pe lângă toate acestea, legea propusă parlamentului, de deputatul Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită, mai propunea și închisoarea pe viață pentru fapte de corupție mai mari de 100.000 de euro, confiscarea totală și extinsă a averii, muncă în folosul comunității pentru toți cei condamnați și rămânerea în cazier pe viața a faptelor de mare corupție, la fel ca și crimele.

„Proiectul nostru prevede închisoarea pe viață pentru faptele de mare corupție. Proiectul prevede confiscarea totală a averii”, spune deputatul independent Bogdan Diaconu. Potrivit aceluiași proiect de lege, se propune ca faptele de corupție să nu se mai prescrie.

Unii dintre parlamentarii PDS au crezut că prupunerea a fost folosită de deputatul Bogdan Diaconu pentru a se afirma și a-și face puțină publicitate.Cei de la PSD mai spun și că este o pedeapsă mult prea aspră închisoarea pe viață pentru asemenea fapte.

Deputatul PSD, Cosmin Necula spune că trebuie să facem o mare diferență între ceea ce este populismul și ceea ce pretinde până la urmă o țară europeană.

Alt deputat PSD, Ciprian Mica, spune că închisoarea ar trebui să aibă și un rol educativ, să poată să-l ajute pe om mai departe în viață, să îl redai societății folositor, util ei. Că dacă îl distrugi pe om și îi dai inchisoare pe viață, s-ar putea nu doar să-l distrugi mental și să-l afecteze pe el, ci și pe întreaga sa familie.

„Trebuie să ai condiții, trebuie să ai o celulă, trebuie să-l hrănești, să-i asiguri un trai normal. Important este să recuperăm prejudiciul, mult mai important decât să ținem oamenii în pușcărie”, spune deputatul UNPR, Luminița Adam.

În ședința de joi, comisia Iordache a adoptat un amendament potrivit căruia persoanele care sunt comandamnate la mai puțin de 10 ani de închisoare, pot fi eliberate condiționat, dacă au executat jumătate din pedeapsă, iar cei care au trecut de vârsta de 60 de ani, pot fi eliberați condiționat dacă au efectuat o treime din pedeapsă.Pe de altă parte, comisia a amânat modificarea articolului referitor la abuzul în serviciu, deoarece acesta va fi dezbătut și votat într-o altă ședință ulterioară.

loading...

Add comment