Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Scrisoarea tulburătoare care a șocat internetul. Te va impresiona!

Un tânăr târgoviștean și-a pus gândurile pe hărtie, care speră să ajungă cu ajutorul oamenilor care citesc și distribuie acest articol, și la președintele Klaus Iohannis. La 27 de ani ai săi, a reușit să transmită un mesaj tulburător, care pare să fie în asentimentul multor tineri, care nu s-au sfiit să-și arate nemulțumirea față de actuala clasă politică.

El spune că s-a saturat să vadă zilnic pe stradă oameni cu fețe triste, capete plecate și pline de griji pentru ziua de mâine.A întâlnit persoane de vărsta sa resemnate, cu un viitor subru și pentru care singura soluție de a avea un trai decent este să plece în străinătate la muncă. Dacă încerci să te zbați și să-ți deschizi o mică afacere, te lovești de uși închide și de sfaturi de la cei din domeniu.„Stai liniștit, statul te va îngropa prin taxe, impozite și spăgile care trebuie date la administrația publică.”

Până și pentru a accesa fonduri europene trebuie să dai șpagă acelorași români, iar cei care reușesc să le acceseze își bat joc de noi și construiesc parcuri de joacă pentru copii în zone inundabile și pe câmp, fac săli de sport și terenuri de fotbal în sate fără gaze și canalizare, cu puțini locuitori și doritori care să le folosească. De ce nu lăsăm și la noi în țară să supraviețuiască și micii comercianți? Se presupune că este o piață liberă, nu una coruptă, în care au loc doar marile companii și magazine. Tânărul spune în continuare că s-a săturat să lucreze pe un salariu, care va fi la fel și peste 5 ani. Iar dacă îți dorești un loc de muncă mai bine plătit, te vei lovi din nou de spăgi, pile și relații din sistemul nostru bolnav.

Ne-am săturat să mergem în spitale pentru a face o analiză și să fim nevoiți să ne interesăm pe cine cunoaștem acolo pentru a nu sta la cozi interminabile și a fi tratat ca cel mai josnic om, chiar dacă plătim taxe, impozite și asigurări de sănătate. Același lucru care se întâmplă la fiecare instituție a statului, același tratament frustrant din partea angajaților către populație, care defapt le plătește salariile alea „babane”. Ne-am săturat de mâncarea asta plină de E-uri și de te mai miri ce, de roșiile cu gust de cauciuc, injectate cu nu știu ce, provenite din nu stiu ce tară. Același lucru se întâmplă din păcate cu majoritatea fructelor și legumelor din magazine, în condițiile în care potențialul nostru agricol este imens, dar nu se vrea dezvoltarea lui.

Tânărul recunoaște că este copil de cadru didactic și vede cât de batjocoriți sunt profesorii în școli de către elevi care nu știu să scrie și să citească.S-a săturat să vadă cum fabricile și uzinele noastre sunt închise și vândute străinilor, iar mii de persoane rămân fără loc de muncă. Vedem drumuri proaspăt asfaltate, iar apoi sparte pentru conducte de apă și de gaze. Ceva normal. De ce la noi se face totul pe dos? Nu facem asta din prostie, ci din ignoranță și din dorința cuiva de a băga cât mai mult în buzunar. Avem oameni care lucrează în toată lumea la cele mai mari firme din orice domeniu, nu suntem un popor prost, ci doar ignorant.

Ne-am săturat să vedem politicieni și oameni de afaceri arestați pentru câteva zile, fără a li se confisca bunurile și averile furate din banii oamenilor de rând. Nu ne încălzește cu nimic că stau la pușcărie și trăiesc poate mai bine ca acasă, sau chiar la fel. Ne-am săturat să vedem cum studenții noștrii pleacă în străinătate pentru a munci. Trebuie să le dăm cel puțin un motiv să rămână aici, în primul rând financiar, nu salariul minim, cu care abia te poți descurca să trăiești de pe o zi pe alta.Nu vrem ca studenții noștri după o facultate sau liceu absolvit să plece la muncă în țări străine, să spele vase sau să îngrijească bătrâni pentru salarii mult mai bune.

Am vrea să vedem elitele noastre de tineri în Parlament și în instituțiile statului, să aibă și ei dreptul la opinie și să decidă în favoarea populației, nu tot în favoarea celor corupți și mânjiți de acte de corupție până peste cap.Vrem locuri de muncă și să plătim impozite pentru o societate curată, care să ne ajute în viață. Vrem ca acele legi care în momentul de față sunt stufoase și pline de interpretări și ocolișuri să fie orientate pe obiect, pe dreptate și corectitudine. Nu vrem ca, copiii noștri să plece din țară, pentru a putea duce un trai decent.

Suntem o generație foarte deschisă și foarte informată, ne ridicăm și noi din rutina zilnică să schimbăm și noi ceva? Nu doar ceva, trebuie să schimbă tot.

Toate astea le putem face cu ajutorul domnului președinte. Haide să facem arestări, să confiscăm averi, să punem accent pe dezvoltarea Sistemul Educațional, Sanitar și Agricol.Nu putem face aceste schimbări peste noapte, dar putem începe să le facem. Nu vrem neapart demisii, vrem anchete, iar cei care au greșit să plătească pentru asta. Nu ne faceți să regretăm că v-am ales. Am votat pentru o societate pe care trebuie să o schimbăm de la fundație, să o construim de la zero, să facem o societate curată și modernă.

Suntem unica țară din lume cu foarte mulți conducători, printre ei și foști prim-miniștri, anchetați pentru fapte de corupție. Majoritatea încă nu înțeleg de ce se iese în stradă, primesc răspunsuri de genul: „Și dacă deminisionează aștia, vin alții la fel în locul lor.” Nu! Noi vom veni în locul lor, noi cei care ne dorim o viață decentă și nu mai acceptăm compromisuri. Această scrisoare a fost scrisă de Paul Todorache, tânărul de 27 de ani din Tărgoviște.

loading...

Add comment