Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Teoria unui savant rus: Somnul nu este o pierdere de timp, ci un medicament.

Teoria faimosului om de știință a făcut senzație și a scos la iveală unele lucruri interesante privind activitatea creierului nostru în timp ce dormim. Ivan Pigariov este membru fruntaș al Institutului pentru Probleme de Transmisie a Informațiilor și este angajat în studierea fiziologiei somnului. Cercetările sale sunt cunoscute în întreaga lume.

Dintotdeauna s-a crezut că creierul se relaxează noaptea. Însă, experimentele au arătat că atunci când dormi el continuă să lucreze activ. Următoarele ipoteze sunt că: creierul procesează informațiile acumulate pe parcursul zilei și rezolvă problemele emoționale.

Somnul nu este o pierdere de timp, ci un medicament.
Studiind problemele de somn, opiniile divergente, am crezut că multe animale dorm atât de mult ca și oamenii. Șobolanii, de exemplu, dorm chiar mai mult, spune marele om de știință, Ivan Pigariov.

În organele interne există mulți receptori. Ei colectează în mod constant informații – despre temperatură, aciditate, procese chimice. Unde ajung ele, este un mister . La urma urmei, semnalele din ochi procesează două treimi din cortexul cerebral, mai adaugă Pigariov.

Ce se întâmplă exact?

În fiecare noapte, corpul nostru efectuează o scanare a tuturor organelor interne și, în primul rând, pune în ordine ceea de ce are cea mai mare nevoie corpul tău. Din nou, faza de somn contează. Principala interacțiune a organelor interne cu cortexul are loc în timpul unui somn lent. Dar, în timpul unui somn rapid, creierul este angajat în sine – este, de fapt, un organ intern, și nu doar un centru de control.

Cu cât dormi mai mult, cu atât mai bine?

Trebuie să dormi atât de mult cât vrei. Somnul nu este o pierdere de timp, așa cum se crede. Unii oameni de știință au ajuns la punctul absurdității și au încercat să inventeze pastile care nu ar permite dormirea. Somnul este cea mai importantă parte a vieții noastre, în timpul căreia creierul este angajat în activități complexe.

Insomnia este o problemă mare. În America, suferă un număr imens de persoane, iar în Rusia numărul lor crește în fiecare an. Tulburarile de somn duc la diverse boli (același ulcer gastric etc.), dar nu este încă luat în serios.

Am dormit cam opt ore, mă trezesc fără ceas deșteptător, pe un regim clar. Și mă simt minunat! În general, sunt sigur că vârsta cea mai productivă pentru o persoană este de la 70 la 100 de ani. Există o mulțime de experiențe și cunoștințe, dar nimic fiziologic nu împiedică ca corpul tău să fie într-o formă bună, mai spune Pigariov.
Sursa: xochu-vse-znat.ru

loading...

Add comment