Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Dr.Adrian Streinu, mesaj pentru toți românii:„Sărbătorile pascale cu Dumnezeu în suflet și nu la mese și bairam”.

În plină epidemie de coronavirus, managerul Institutului Matei Balş, dr.Adrian Streinu – Cercel a transmis un mesaj pentru toți românii:

„Din punctul meu de vedere, sărbătorile pascale trebuie să se desfășoare cu Dumnezeu în suflet și nu la mese și bairam. Acolo unde stăm noi înșine și ne gândim la cele sfinte, lucrurile vor merge pe un făgaș absolut fantastic. Acolo unde nu vom înțelege acest lucru și ne vom întruni la mese, atunci în mod obligatoriu ne asumăm un risc potențial să ne autocontaminăm între noi și de acolo, cum se spune, Dumnezeu cu mila”.

„Copii trebuie să-și ajute părinții, să-și ajute bunicii, să-și ajute străbunii prin a le duce acasă la dânșii cele necesare traiului. Că se cheamă cozonac, că se cheamă ouă roșii, ele trebuie duse și lăsate la poarta casei sau la ușa apartamentului. Sună și pe urmă pleacă de acolo. Nu se îmbrățișează, nu-și strâng mâinile, nu se pupă, nu se salută. După ce trece această epidemie, totul va reveni la normal și atunci vom putea da cu toții o chermeză la nivel național, dacă vom trece cu bine prin ea și vom sărbători cum se cuvinte toate evenimentele pe care le vom pierde anul acesta.

Rugămintea mea pentru oameni este ca Dumnezeu să le dea mintea de pe urmă și să înțelegem cu toții că dacă nu facem un efort să-i protejăm pe cei din jurul nostru, atunci să nu ne mirăm”, a mai spus Streinu – Cercel.

Acesta a mai precizat că aceste tipuri de virusuri îşi cresc virulenţa pe măsură ce trec de la un om la altul şi că persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani sunt cele mai predispuse.De asemenea, el spune că dacă vom înţelege să stăm în case de Paşte, cel mai negru scenariu în lupta cu coronavirusul ar putea fi şters cu buretele.

”Cea mai mare nevoie o reprezintă nevoia de calm şi de linişte. E o bătălie foarte complicată, mai ales că acest virus parşiv se ascunde în praf şi mizerie. Am rugat autorităţile locale să spele străzi parcuri pentru că acolo se ascunde virusul. Daca vom înţelege să stăm şi în casă de Paşti, atunci acea estimare, precum că după Sărbătorile Pascale am putea avea o problemă mare, ar putea fi ştearsă cu buretele. Dacă nu înţelegem acest lucru, acest scenariu va fi probabil la vedere”.

loading...

Add comment