Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Copiii care se joacă în noroi și nisip cresc mai puternici și mai sănătoși, potrivit studiilor

Mulți dintre noi își pot aminti amintirile plăcute ale copilăriei noastre atunci când vom găsi modalități creative de a ne juca cu noroi. De asemenea, ne putem aminti cum ne certau părinții atunci când ne acopeream cu noroi.Dar, pentru a fi sincer, acei părinți știau deja că copiii lor sunt obligați să se murdărească. Să spunem doar că murdărirea este distractivă! Noi vom explica în continuare motivele științifice pentru care copiii care se joacă în nisip și noroi cresc mai puternici și mai sănătoși.

Mulți copii sunt deconectați de la natură astăzi.


Este normal ca părinții să fie preocupați de igiena și siguranța copiilor lor. Unii ar prefera să joace acasă mai degrabă decât în ​​spații deschise. Bazându-se pe aceasta, autorul Richard Louv a intervievat aproximativ 3.000 de familii și, după mai multe conversații cu copiii, a concluzionat că mulți nu doresc să se joace în spații deschise în zilele noastre. Ei preferă să fie acasă, distrați de tehnologie. „Copiii noștri și copiii copiilor noștri sunt generațiile mai detașate de natură în istorie”, afirmă el cu îngrijorare.

Un pic de murdărie nu a rănit niciodată pe nimeni.


Mulți pediatrii insistă asupra faptului că copiii trebuie să fie în contact cu microorganismele care se găsesc în sol și iarbă pentru a ajuta la dezvoltarea corectă a sistemului lor imunitar. Poate curățarea după o mizerie murdară este o durere, dar găsirea terenului de mijloc între distracție și exces este ceva ce părinții trebuie să înceapă să se gândească. Aceste tipuri de jocuri neigienice sunt necesare.Intrarea în contact cu acest tip de bacterii susține dezvoltarea corectă a sistemului imunitar la copii. În acest fel, în viitor, vor fi capabili să se protejeze mai bine și să se apere de boli și alergii. De asemenea, activitățile în aer liber încurajează creativitatea, minimizează stresul și depresia și permit o dezvoltare cognitivă mai largă.

E același lucru și cu animalele de companie.


Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de alergie și imunologie clinică, copiii care trăiesc și cresc cu animale de companie cum ar fi câinii și pisicile de la o vârstă fragedă sunt mai puțin înclinați să dezvolte alergii. Acești copii trăiesc printre nivele constante de endotoxine , un tip de bacterii prezente în praf și în mediul înconjurător, ceea ce duce la întărirea sistemului lor imunitar.

Acesta este modul în care funcționează sistemul nostru imunitar.


Sistemul imunitar este ceea ce protejează în cele din urmă oamenii de invadatorii externi, cum ar fi germenii și bacteriile, care ar putea amenința sănătatea lor. Aceasta realizează acest lucru prin detectarea de substanțe care pot genera boli și infecții și apoi luptă împotriva lor.Dar pentru ca acest atac să fie de succes, sistemul trebuie să se adapteze la microorganisme din exterior. Pe măsură ce cresc copiii, încep să devină mai rezistente la anumiți germeni.Acest lucru se întâmplă deoarece le-a fost deja expus, iar sistemul lor imunitar cunoaște deja invadatorii și cum să-i atace.

Consecințele păstrării copiilor departe de spațiile deschise.


Fără a intra în contact cu microorganismele, sistemul imunitar devine mai vulnerabil la substanțe care nu ar trebui să fie patologice, cum ar fi polenul sau părul animalului care provoacă copiilor să dezvolte alergii.Privarea copiilor de interacțiunea cu natura limitează dezvoltarea creativității lor. Copiii care nu sunt în contact cu mediul lor, nu au stimuli fizici și nu au experiențe directe pe care să le construiască.De asemenea, activitatea fizică la care se angajează copiii în timp ce sunt afara este o precauție sănătoasă împotriva obezității.De fapt, obezitatea afectează o mare parte din populația copiilor din cauza întregului timp petrecut în spații închise, cum ar fi în casă cu nasul în tabletă sau telefon.Din acest motiv, lipsa timpului de joc în aer liber este un risc pentru sănătatea lor psihofizică.

loading...

Add comment