Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
alexia-tatu

Românii se fac remarcați peste hotare.Alexia Tatu, tânăra de doar 14 ani, dublă campioană la Turneul Tennis Europe U16 din Germania.

Specialiștii o consideră pe Alexia ca fiind urmașa de drept a Simonei Halep.Ea este noua revelație a tenisului românesc.Alexia a câștigat în acest an trofeul de Grand Slam de la Wimbledon, după o finală disputată împotriva unei alte sportive din România, Andreea Soare.

Conform paginii de socializare a Federației Române de Tenis, Alexia Tatu are cel de-al doilea titlu de dublu pentru că ea a mai câștigat și Young Champions Cup, turneu U14 jucat în Belgia, la Hasselt.

Cap de serie nr. 1 în turneul de simplu, Alexia Ioana Tatu și-a respectat din plin acest statut reușind să câștige trofeul fără să piardă vreun set. În ultimul meci al turneului ea s-a impus cu 6-2, 7-6(4), în fața unei jucătoare din Elveția, Noelia Manta, cap de serie 6.Favorită nr. 1 a fost Alexia și în proba de dublu, în care a făcut pereche cu Ada Kumru, din Turcia, iar parcursul lor a fost asemănător cu cel din proba de simplu a Alexiei. Fără să piardă vreun set, Alexia și Ada s-au impus în finală cu un categoric 6-2, 6-1, în fața favoritelor 4, Lena Karolina Hornecka(POL) și Jessica Kolesarova(SVK).

Alexia a câștigat astfel cel de-al zecelea trofeu din acest an, având în palmaresul din acest sezon șapte trofee la simplu, două la dublu și unul pe echipe.Dar, în spatele acestor premii importante se ascund multe ore de muncă și sacrificii, pe care alți tineri de vârsta Alexiei nu le fac.Totui tânăra a relatat într-un interviu dat pentru eurosport.ro că nu are regrete față de ceea ce ratează pentru că nu își trăiește adolescența la fel ca și colegele ei de la școală.

„Când merg acasă, stau cu fetele, mai ieșim, dar nu mă deranjează că nu mă pot distra ca ele. Profit că pot călători mult și vizitez mereu cu ai mei locurile interesante pe unde umblăm. În rest, somn, recuperare…”, a spus Alexia.

Noi vrem să o felicităm pe această cale tânăra sportivă și să-i urăm mult succes în continuare în tot ceea ce face.Ne mândrim cu faptul că este româncă și ne face remarcată țara peste hotare alături de toate reușitele ei.

loading...

Add comment