Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Papa Francisc spune că izolarea în case este o șansă pentru redescoperirea vieții de familie.„L-am rugat pe Dumnezeu să oprească epidemia”.

Papa Francisc a spus că a cerut intervenția divină în pandemia coronavirusului și a îndemnat oamenii ca în aceste vremuri tulburi să stea în case,pentru a se apropia de cei dragi.

Când a fost întrebat de un jurnalist, Paolo Rodari, pentru ce s-a rugat la cele două biserici, suveranul a răspuns: „I-am cerut Domnului să oprească epidemia: Doamne, oprește-o cu mâna ta. Pentru asta m-am rugat.”Papa a mai spus că, cu multe persoane aflate acum acasă, a oferit o ocazie oamenilor să efectueze „gesturi mici și concrete” celor dragi, precum „o mângâiere pentru bunicii noștri, un sărut pentru copiii noștri, pentru oamenii dragi.Acestea sunt gesturi importante și decisive. Dacă trăim zilele acestea așa, nu vor fi irosite „, a spus el.

„Uneori, experimentăm doar o formă virtuală de comunicare unul cu altul. În schimb, ar trebui să descoperim o nouă apropiere. Relații mai concrete făcute din atenție și răbdare. Acest limbaj format din gesturi concrete trebuie protejat. În opinia mea, durerea din aceste zile ar trebui să ne deschidă la această concretitate „, a spus papa.

Suveranul pontif a îndemnat oamenii să ”înţeleagă că bogăţia noastră se află în lucrurile mărunte”, în ”gesturi de tandreţe, afecţiune, compasiune, care sunt minimale şi tind să se piardă în anonimitatea vieţii de zi cu zi”.
”Spre exemplu, o masă caldă, o mângâiere, o îmbrăţişare, un apel telefonic” sunt gesturi care ”dau înţeles vieţii şi care creează comuniune şi comunicare între noi”, a adăugat papa.

La începutul lunii martie, Papa Francisc în vârstă de 83 de ani a fost testat negativ pentru coronavirus, după ce a fost văzut că tușea și își sufla nasul în timpul unei slujbe pentru creștini. Într-o predică, el a cerut clerului său să-și arate sprijinul și solidaritatea pentru lucrătorii medicali care se ocupă de pandemie.El a ieşit din izolare duminică şi a vizitat două biserici din centrul Romei, biserica Sf. Marcello şi Bazilica Santa Maria Maggiore.S-a rugat în faţa unui Crucifix folosit în anul 1552 într-o procesiune împotriva ciumei care a lovit pe atunci Roma.

Din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentele papale obişnuite nu mai sunt deschise publicului în Piaţa Sf. Petru din Vatican, ci sunt transmise online.În plus, Vaticanul a informat că slujbele dion Săptămâna Paştelui „se vor desfăşura fără prezenţa fizică a credincioşilor„, o astfel de decizie nemaifiind luată niciodată în istorie.

loading...

Add comment