Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
autobuze-brasov

În România se produc autobuze la Brașov,dar statul cumpără din Turcia

Producătorul român de camioane, tractoare şi autobuze Roman Braşov lansează autobuzele Urban Crosstown.Aceste autobuze totuși nu își făsesc clienți în țara noastră, decât în afara țării.Autobuzele sunt dorite în țările arabe din nord-vestul Africii, Maroc, Tunia sau Algeria.Firme din străinătate au achiziționat toate stocurile.

Urban Crosstown are o serie de dispozitive pentru facilitatea accesului persoanelor cu mobilitate redusă, un sistem de siguranță care nu permite plecarea cu ușile deschise și o capacitate totală de 91 de persoane. Viteza maximă este de 80 km/h, iar prețul de listă se cifrează la 120.000 de euro.

Totuși, românii nu preferă aceste autobuze, deoarece până acum s-au vândut doar patru bucăți în țară.Aceste patru autobuze nici măcar nu circulă pe șoselele românește, ci au fost cumpărate de o firmă internațională de călători.Firmele din România cu capital autohton nici măcar nu au șansa de a participa la licitații. Municipalitățile preferă să cumpere la licitație autobuze second hand din Turcia, spre exemplu.O firmă de Turcia a căștigat licitația pentru capitală, iar 400 de autobuze turcești au ajuns pe străzile din București.Turcia este cel mai mare producător de autocare și autobuze din Europa.

Prețul mediu al unui autobuz OTOKAR produs în Turcia va fi de aproximativ un sfert de milion de euro plus TVA.Primarul capitalei de la acea vreme, Gabriela Firea întreabată de ce a achiziționat aceste 400 de autobuze din Turcia, ea a spus că a câștigat ofertantul care a dat vehiculele la prețul cel mai bun și a răspuns descrierilor din caietul de sarcini. Totuși, într-o lume în care alte țări aleg să investească în vehicule cât mai sustenabile cu mediul, Bucureștiul alege să investească masiv în autobuze pe combustibil fosil.Bucureștiul, alături de Brașov, e un oraș aflat pe lista neagră a Uniunii Europene din cauza poluării.În loc să sprijinim economia țării și să cumpărăm autobuze produse la Brașov, noi cumpărăm autobuze din străinătate.

În prezent, a fost lansat și primul autobuz 100% electric produs în România.Acesta va fi testat timp de două săptămâni, în municipiul Făgăraş, acesta fiind cel de-al treilea oraş în care ajunge programul de testare.ATP Bus e-UpCity a fost lansat oficial pe piaţa din România în 13 mai.Acesta are o capacitate de 83 de locuri şi autonomie minimă, în oraş, de 200 de kilometri, care poate fi extinsă până la 360 de kilometri.

loading...

Add comment