Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un loc unic în Europa. Cascada cu apă termală care își schimbă culoarea, se află în România

Cascada termală din Toplița, este un monument fantastic creat de natură și o atracție turistică unică în Europa.Toplița este un oraș frumos, cu un mare potențial turistic. Situat la nord de Depresiunea Giurgeu din Carpații Orientali, pe cursul superior al râului Mureș, înconjurat de munții Calimani, Giurgeu și Gurghiului, orașul oferă un frumos peisaj înconjurător.

Cea mai interesantă atracție a orașului Toplița este cascada cu apă termală, apa acesteia ajungând la o temperatură de aproximativ 26-27 grade Celsius, ape care trec spectaculos peste pietrele de travertin.Cascada este vestită pentru frumusețea ei, dar și pentru unicitatea la nivel național. Monumentul natural declarat, cascada, unică în țara noastră și a doua în Europa, după cascada Saturnia din Italia, se află într-o zonă protejată de interes național, parte a unei rezervații geologice și peisagistice naturale.

O minune a naturii, cascada își schimbă frecvent culoarea, de la alb la maro, datorită depozitelor de travertină. În timpul iernii, cascada nu îngheață complet, dar datorită temperaturilor foarte scăzute din zonă, se formează stalactite de gheață, oferind astfel o imagine glacială de basm.

În plus față de această cascadă fabuloasă, orașul Toplița este dotat de natură cu alte două izvoare termale: un izvor al cărui ape atinge o temperatură de 27,5 grade Celsius este capturat într-un bazin și al doilea izvor de apă termală, a cărui ape sunt colectate într-o piscină. Cele două bazine termale, Banffy și Urmanczy, sunt amenajate modern și dispun de o plajă de nisip și o plajă cu iarbă. Centrul SPA Banffy este alcătuit din două piscine: una acoperită, în care temperatura apei este de 28 de grade, iar alta descoperită, utilizată în timpul verii. Centrul SPA este dotat cu saună, jacuzzi și sală de fitness.

Odată ce ajungeți în acest frumos oraș montan, puteți vizita și alte obiective turistice:

Mănăstirea Sfântul Ilie Profetul – un monument istoric din 1847, fondat de Miron Cristea, primul patriarh al României.

Castelul baronului Urmanczy – un conac al familiei nobile Urmanczy, construit în 1906, sa transformat într-un muzeu etnografic.

Mănăstirea doamnei – o biserică monument istoric, construită în 1658.

Cheile Topliței-Dedelor – monument peisagistic.

Munții Calimani – cei mai înalți munți ai lanțului vulcanic al Carpaților Orientali, cu un traseu turistic spectaculos și multe atracții atractive, cum ar fi: Lacul Iezer, de origine vulcanică, „Rezervația naturală 12 apostoli” și pitoresc vârfuri de munte Negoiu, Izvor, Pietrosu.

loading...

Add comment