Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Italia,numere înspăimântătoare,27.980 de infectați și 2.158 de morți. Lombardia,aproape de colaps

La nivel național, Italia are peste 2.100 de decese cauzate de virus și aproape 28.000 de infecții.În mod normal, Lombardia este inima economică a Italiei, dotată cu unul dintre cele mai bune sisteme de sănătate din lume.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că cei care se confruntă cu o boală ușoară se recuperează în mod normal în aproximativ două săptămâni, în timp ce cei care suferă de o boală mai severă ar putea dura până la șase săptămâni pentru a se recupera sau chiar ar putea duce la deces.Oficialii OMS spun că rapoartele timpurii sugerează că severitatea bolii este asociată cu cei cu vârsta de peste 60 de ani.

„Cele mai frecvent simptome raportate au inclus febră, tuse uscată și scurtă respirație, iar majoritatea pacienților (80%) au prezentat boli ușoare”, a spus OMS. „Aproximativ 14 la sută au prezentat boli severe și 5 la sută erau bolnavi critic.”

Sâmbătă, Italia a raportat încă 175 de decese cauzate de coronavirus, ceea ce a crescut numărul de persoane la 1.441.Guvernul italian speră că măsurile stricte de izolare – inclusiv o blocare aproape totală a țării – vor ajuta la reducerea răspândirii virusului, care are acum epicentrul în Europa, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.De la originea din Wuhan, China, în decembrie trecut, coronavirusul s-a răspândit la nivel mondial, devenind o pandemie. Numărul global de decese a trecut de 5.300, cu 142.000 de cazuri confirmate la nivel mondial.

Sistemul de sănătate al țării a fost copleșit de creșterea bruscă a cazurilor de COVID-19, în ciuda blocării de o săptămână a întregii națiuni, în încercarea de a încetini răspândirea virusului.De aceea, guvernul italian a alocat un pachet de măsuri economice de până la 12 miliarde de euro, menit să ajute familiile și întreprinderile să facă față căderii grele de la focar.

Situația cea mai gravă este în Lombardia, unde se va atinge în scurt timp limita de locuri la terpie intensivă. Zilnic intră 85 de persoane și ies două sau trei.

«În curând vom ajunge la un punct fără întoarcere. Dacă avem
în fiecare zi încă 85 de persoane care merg la terapie intensivă și ies doar
două sau trei, pentru că procentele sunt de 10% și 15%, cine iese și cine
moare, locurile nu sunt suficiente”, a declarat consilierul regional pentru
bunăstare din Lombardia, Giulio Gallera.

loading...

Add comment