Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Vești noi:„În românia avem o mutație a virusului mai blândă,în China și Italia mai agresivă” spune Prof.Univ.Dr.Olga Simionescu

Numărul celor infectați în toată lumea cu coronavirus a ajuns conform statisticilor la 170.192, dintre care 77.786 și-au revenit, iar 6.527 au decedat.Bilanțul însă crește pe zi pe trece în toată lumea.

Prof.Univ.Dr.Olga Simionescu, șefa sectiei de dermatologie de la Spitalul Clinic Colentina din Bucuresti a postat un mesaj pe pagina sa de socializare, care sună cam așa:

„Fiind virus cu ARN (beta corona virus), face mutatii, parte naturala a ciclului celular, astfel ca exista doua serotipuri principale: L agresiv, cu diseminare rapida si S mai bland, cel clasic. Desi virusul poate afecta orice populatie, se pare ca in Wuhan (de unde a pornit) si in Italia a fost serotipul L, iar in Romania serotipul S. Aceasta este legata de susceptibilitatea genetica a populatiei, virusul nou corona intrand in celula omului prin receptorul ACE2 (enzima de conversie a angiotensinei). Exista contestatari ai teoriei mutationale, inclusiv o voce de la Yale, pe motiv ca din lantul lung de nucleoteide (30000) doar cateva ar fi afectate. Insa eu cred ca formele diferite de boala nu tin doar de imunitatea individului, ci si de aceste doua tulpini”, a notat prof. univ. Dr. Olga Simionescu.

De asemenea, doamna doctor a mai spus că alcoolul sanitar nu are puterea de a ucide virusul de pe suprafețe, ci sunt necesare substanțe biocide, pe bază de alcool.

În România au fost confirmate, până acum, 158 infecții cu coronavirus și doar 9 dintre pacienți au fost declarați vindecați.Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.855 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.

În prezent, nu există încă un vaccin pentru prevenirea bolii coronavirusului.Cel mai bun mod de a preveni îmbolnăvirea este de a evita expunerea la acest virus.Luați măsuri pentru a vă proteja cât mai mult.Curățați-vă des pe mâini cu apă și săpun, cât și cu produse igienizante care conțin cel puțin 60% alcool.Evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile.Evitați contactul strâns cu persoanele bolnave.Rămâneți cât mai mult timp posibil acasă.Curățați ȘI dezinfectați suprafețele atinse frecvent zilnic.Limitați folosirea bancnotelor și a monedelor, optând pentru plăți cu cardul,telefonul sau plăți online.Optați pentru munca de acasă, în măsura în care aveți această posibilitate oferită de angajator.

loading...

Add comment