Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Aur la gimnastică ritmică pentru echipa de junioare a României. Din lotul care s-a impus în Ungaria face parte și o ploieșteancă

Echipa de junioare a României la gimnastică ritmică formată din cinci sportive titulare, a reușit să câștige medalia de aur la Pecs Cup, care a avut loc în Ungaria.Gimnastica Ritmică este o disciplină sportivă olimpică, exclusiv feminină, ce se află la graniţa dintre sport şi artă, ce îmbină elementele din dansul clasic şi modern, cu cele de gimnastică. Gimnastele pot evolua în proba individuală sau de ansamblu, cum a fost în cazul fetelor câștigătoare. Fetele au urmat cinci luni de pregătire intensă pentru a putea câștiga această medalie.Ansamblul de junioare a fost pregătit de antrenoarele Daniela Chiriac și Tatiana Novikova la centrul de la Arad.

Printre fete se află și Sabina Ioana Enache, o elevă de doar 13 ani, legitimată la CSM Ploiești.Palmaresul Sabinei este impresionant, în ultimii doi ani aceasta a reușit să urce pe podium la aproape toate competițiile la care a participat.Sabina este una dintre cei 25 de beneficiari naționali ai Bursei de performanță Allianz Țiriac, un sprijin extrem de important.

Rezultatele din anul 2018 la categoria a III-a prejunioare.
– Irina Deleanu Cup, Bucuresti, 18-20 mai: medalie de argint la individual compus in categoria prejunioarelor, medalie de aur la cerc, bronz la minge si maciuci.
– Campionatele Nationale de Junioare si Senioare, Constanta, 21-24 iunie: vicecampioana nationala la individual compus, campioana nationala la maciuci si vicecampioana nationala la panglica.
– 26th Prize of Queen Margarita, Varna, Bulgaria, 31 august – 2 septembrie: medalie de aur la maciuci, medalie de argint la cerc.
– 4th Iasi Tropphy, Iasi, Romania, 21-23 septembrie: medalie de aur la minge si de argint la maciuci.
– Cupa Sportul Studentesc, Dobroesti, 21 octombrie: patru medalii de aur, la individual compus, minge, maciuci si panglica.
– Slovenian Challenge, Ljubljana, Slovenia, 10-11 noiembrie: patru medalii de argint, la individual compus, cerc, minge si maciuci.
– Cupa României, Dobroesti, 15 noiembrie: medalie de argint la individual compus.

Rezultatele din anul 2019 la categoria a II-a junioare, Ansamblu.
– Gracia Cup, Budapesta, Ungaria: locul V in clasamentul cu 2 exercitii, finalista la cerc (locul 5) si panglici (locul 5).
– “Aphrodite Cup”, Atena, Grecia, 15-17 martie: locul VI in clasamentul cu 2 exercitii, finalista la cerc (locul 7) si la panglici (locul 6).
– Irina Deleanu Cup, Izvorani: trei medalii de bronz in clasamentul cu doua exercitii si in finalele la cerc si panglici.

loading...

Add comment