Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ludovic Orban:„România este importator net de masă lemnoasă.Am văzut că e campanie împotriva Schweighofer,care procesează 80% lemn din import”

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre acest subiectul tăierii de lemne în plină pandemie de coronavirus, la postul de televiziune TVR 1.Acesta a spus că România este importator net de lemn, nu exportator, așa cum cred românii.Cât despre austriecii de la Schweighofer, tot acesta a declarată că această companie este supusă unui atac coordonat și că „aproape 80 la sută din lemnul pe care îl procesează este din import”.

Lemnul este o sursă foarte importantă în țara noastră.Iar dacă este exploatat legală este extrem de important pentru economie.Generează materie primă pentru fabricarea elementelor de mobilier și în plis generează locuri de muncă şi produse care susţin economia țării.Iar această campanie împotriva austriecilor de la Schweighofer domnul Orban crede că este este dăunătoare, deoarece 80% din lemnul pe care ei îl procesează la ora actuală este din import. România este importator net de masă lemnoasă, am importat milioane de tone inclusiv din Germania, Austria, Polonia, Ucraina. Au fost furtuni foarte puternice şi sunt foarte multe căzături.

„Important este ca exploatarea lemnului să se facă legal.Până la 30 iunie ne-am angajat să punem în funcţiune sistemul de urmărire a masei lemnoase SUMAL care ne va furniza instrumente suplimentare pentru a combate tăierile ilegale de lemn. Urmăresc periodic acest proiect”, a declarat Ludovic Orban.

Lemnul este o resursă naturală importantă și una dintre puținele care sunt regenerabile. Aceasta este predominant în viața noastră de zi cu zi și în economie, în casele cu cadru din lemn și în mobila, ziare, cărți și reviste, poduri și legături feroviare; garduri și stâlpi de utilitate, lemne de foc, țesături textile și substanțe chimice organice. De asemenea, lemnul furnizează materia primă solidă pentru produse, cum ar fi cherestea, placaj și paleți din lemn și fibra pentru hârtie, carton și panouri din fibre.Români are nevoie de o piață a lemnului liberă, dar corectă.

loading...

Add comment