Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

6 dintre geniile lumii la matematică sunt români. Hai să-i felicităm!

Știai că 6 dintre geniile lumii la matematică sunt români? Ei bine, cei 6 tineri români, au obținut o medalie de aur, patru de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică, organizată anul acesta în Thailanda.Majoritatea au fost deja admiși la universități de prestigiu din Statele Unite și Marea Britanie, unde vor merge la studii.

Printre cei 6 genii ai matematicii se numără și o tânără, Simona Diaconu, singura fată din lotul olimpic de matematică al României.Și, conform rezultatelor cea mai bună dintre ei.Ea a fost cea care a căștigat în acest an, medalia de aur la Olimpiada Internațională de Matematică.Tatăl său, Vasile Diaconul a spus că orice părinte ar fi mândru să aibă un asemenea copil muncitor precum Simona. În spatele acestor medalii de află multă muncă, ambiție și perseverență.

Ceilalți cinci liceeni au obținut patru medalii de argint și una de bronz.Stefan Spătaru, unul dintre băieți, a spus că i-a plăcut matematica de mic și ideea de competiție pe care i-o oferă olimpiadele.Tinerii nu sunt siguri spre ce meserie să se îndrepte deocamdată, dar doresc să studieze în străinătate la Universități prestigioase.Această alegere o încurajează și profesorii lor.Patru dintre olimpici au fost admiși deja la Universități precum Princeton, Harvard sau Cambridge, iar ceilalți doi sunt încă la începutul liceului, dar spun că vor urma același drum.

Radu Gologan este profesorul coordonator al lotului de matematică. „Sunt mereu întrebat, de ce pleacă copiii, Simona pleacă la Princeton, ce se întâmplă? Nu, copii aștia când pleacă undeva fac mult mai bine României decât dacă ar sta aici, pentru că în primul rând arată lumii întregi că avem niște tineri care sunt bine educați, care știu să performeze extraordinar și știu să ajungă intelectuali de vârf”, a spus profesorul Gologan.

Tinerii nu știu încă dacă vor reveni vreunul dintre ei în România, după ce își vor finaliza studiile în străinătate.

loading...

Add comment