Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ceaușescu a transformat o potecă în cel mai frumos drum

Probabil că ați auzit de multe ori că România a avut de suferit în perioada comunistă. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. Sunt și foarte mulți oameni care încă tânjesc după acea perioadă și spun că a fost mult mai bine atunci.Toată lumea avea casa lui, un loc de muncă și nimeni nu murea de foame.

Încă din perioada comunistă s-a făcut metroul din capitală, Casa Poporului și bineînțeles, Transfăgărășanul.Nicolae Ceaușescu a transformat acea potecă, care era Transfăgărășanul pe vremea aceea, în cel mai frumos drum din Europa.

La ora actuală, Transfăgărășanul se întinde pe mai mult de 150 de kilometri, acest drum este cel mai spectaculos și cel mai cunoscut drum al României și, datorită unei apariții pe BBC Top Gear în 2009 , este acum una dintre cele mai populare atracții turistice ale țării.Deschis complet numai din iunie până în octombrie, cel mai înalt punct al drumului este la 2042 de metri: tunelul care leagă părțile nordice și sudice de la Lacul Balea.

În anul 1965, până la construirea barajului și lacului de acumulare Vidraru, a existat un a existat un drum de pământ și o linie de cale ferată, ce lega comuna Căpățâneni de vechiul sat Cumpăna, astăzi fiind acoperit de ape.

Transfagarasanul a fost construit între anii 1970-1974, la ordinele lui Nicolae Ceaușescu, acesta a dorit să creeze un drum strategic, care ar fi fost necesar în scopuri militare, deoarece o invazie rusească ar fi fost posibilă în orice moment, când proiectul a fost finalizat, obiectivele au fost de a ușura distribuirea resurselor și de a crea un centru turistic la Lacul Balea glaciar. La fel ca proiectul canalului Dunăre-Marea Neagră din anii 1980, Transfagarasanul a fost astfel construit ca un simbol al statutului, fără prea multă atenție pentru costuri sau utilități.

Una dintre primele atracții turistice pe care o puteți vedea este Lacul Vidraru, un baraj imens. Un întreg sat, Cumpana, a fost acoperit de ape, pentru a construi barajul cu dimensiuni impresionante: pereți de 166 de metri, o suprafață de 900 de hectare și 42 de galerii subterane.O alta atractie de top din Transfagarasan este Lacul Balea, un lac glaciar situat la o altitudine de 2.034 metri, aproape de cel mai inalt punct al drumului.Acolo putem vedea hotelul de gheață. Acesta este construit din blocuri de gheață preluate din Lacul Balea.

Dacă aveți nevoie de mai multe motive pentru a vedea Transfagarasanul, ar trebui să știți că Munții Făgăraș sunt cei mai înalți din România și oferă priveliști spectaculoase asupra peisajelor din jur ale Carpaților.

loading...

Add comment