Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
vultur-negru

Un motiv de bucurie.Vulturul negru, specie dispărută în România de mai bine de jumătate de secol, a reapărut în Dobrogea.

Dacă până anul acesta au existat semnalări sporadice de păsări în tranzit, acum este prima dată când un Vultur Negru alege să stea mai mult în România.El și-a făcut apariția în Dobrogea.

Vulturul negru este o pasăre răpitoare de zi de talie foarte mare, din familiei Accipitridae. Este cea mai mare pasăre răpitoare din Europa.El este o specie caracteristică zonelor împădurite de deal şi montane.Lungimea corpului este de 100-115 cm şi are o greutate de 7000-14000 g.Se hrăneşte în principal cu leşuri de mamifere mari şi uneori cu şerpi şi insecte.

Vulturul nu își mai făcuse apariția în România de mai bine de jumătate de secol.Are rol de sanitar, prevenind răspândirea unor boli prin consumul carcaselor înainte ca acestea să poată dezvolta bacterii care să propage boli și să infecteze alte animale sau chiar oamenii.Pasărea este monitorizată în timp real cu un transmițător GPS care le permite specialiștilor să studieze atât comportamentul, cât și starea păsării.

În România, în Delta Dunării pot fi observate aproximativ 300 de specii de păsări, inclusiv cormorani, vulturi cu coadă albă și ibisi lucioși. Sezonul de observare a păsărilor durează de la începutul primăverii până la sfârșitul verii. Păsările nu sunt singurii locuitori ai Deltei. Există, de asemenea, o comunitate bogată de pești și animale, de la pisici sălbatice, vulpi și lupi, până la un mistreț sau căprioare ocazional.În total, aici pot fi văzute 3.450 de specii de animale, precum și 1.700 de specii de plante.Rezervația Biosferei Delta Dunării are a treia cea mai mare biodiversitate din lume.

Stema-Romaniei

România găzduiește câteva zeci de specii de păsări de pradă, care includ șoimi, vulturi, zmee, șoimi, șoimi, bufnițe și vulturi.Vulturul simbol al României este vulturul de aur, care apare și pe stema țării.Vulturul de aur de pe scut duce cu gândul la bogăţiile ţării. Aripile deschise semnifica protecţia, iar în cioc o cruce ortodoxă.În gheare tine o spadă şi un sceptru, simboluri ale independenţei obţinute prin luptă şi suveranităţii României.

Nu se știe cât timp va mai sta vulturul în țara noastră,deoarece aceasta este o specie rară,dispărută din țara noastră.Dar până acum,aceasta este cea mai lungă perioadă care se decide să o petreacă în țara noastră. În Europa, specia este prezentă mai mult în țări precum Spania, Franța, Grecia, Bulgaria, Turcia și Rusia.

loading...

Add comment