Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Elevii români pe locul 1 la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2019. 5 medalii de aur și una de argint

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori s-a desfășurat în acest an la Agros, Cipru pentru cea de-a 23-a ediție.JBMO-Mathematical Society of South Eastern Europe este o competiție anuală dedicată elevilor din zona balcanică pasionați de matematică.Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori are loc în fiecare an, începând din 1997 și este dedicată copiilor care au în momentul concursului cel mult 15 ani și jumătate.Această competiție este de asemenea benefică pentru tineri, deoarece pot cunoaște alți tineri de vârsta lor, din alte țări care au aceeași pasiune ca și ei.

În acest an la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2019,  au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina,Cipru, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, România și Serbia. România a fost reprezentată la concurs de elevii David Andrei Anghel, Lucia Risnoveanu, Iustinian Cristian Constantinescu, Andrei Moldovan, Dinu Alexandru Iosifescu și Radu Andrei Lecoiu.David și Dinu au absolvit clasa a VII-a, iar ceilalți clasa a VIII-a.Elevii au fost coordonați și însoțiți de către profesii: Andrei Alex Eckstein de la Universitatea „Politehnică” din Timișoara, Dănuț Arama de la Colegiul Național „Costache Negri” din Târgu Ocna și Cristian Lazar de la Colegiul Național din Iași.

Elevii români au obținut cinci medalii de aur și una de argint.Andrei, Dinu și Radu au obținut punctaj maxim și au luat medaliile de aur, iar Lucia pe cea de argint.În urma clasamentului neoficial încă, pe țări, România a obținut 219 puncte din 240 maxime.De aceea, țara noastră a ocupat detașat locul I.Pe locul al II-lea s-a clasat Bulgaria cu 171 de puncte, iar pe locul al III-lea Grecia cu 117 puncte.

Olimpiada balcanică de matematică pentru juniori este o competiție anuală pentru tinerii elevi din statele balcanice.Elevii români s-au comportat exemplar la acest concurs și au reușit să ne facă cunoscută țara datorită acestor premii cu care se întorc an de an acasă.

loading...

Add comment