Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Nordul Italiei se închide.16 milioane de oameni intră în carantina decretată de Guvern.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte a decretat stare de urgență în cea mai mare parte a nordului Italiei, în încercarea de a opri expansiunea coronavirusului.Toată regiunea Lombardiei precum și alte 14 provincii sunt în carantină.Odată cu intrarea în vigoare a acestui decret, s-au restricționat deplasările locuitorilor, cu excepția cazurilor de urgență.Vor fi închise instituții precum școli, locațiile de ceremonii, sălile de sport, piscinele, spa-urile, muzeele, centrele culturale, cinematografele, teatrele și stațiunile de schi de asemenea.

Este interzisă ieșirea și intrarea în zona Lombardia și alte 11 provincii.În prezent, provinciile care au intrat în carantină sunt următoarele: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro și Urbino, Veneția, Padova, Treviso, Asti, Vercelli, Novara, Verbano Cusio Ossola și Alessandria. Toate dispozițiile noi vor intra în vigoare din data de 8 martie și până în 3 aprilie 2020.

Cei care nu respectă acest decret pentru combaterea coronavirusului, intrat în vigoare sunt sancționați drastic.Pot fi pedepsiți cu închisoare de până la 3 luni și cu o amendă de până la 206 de euro.

Până acum, doar aproximativ 50.000 de persoane din nordul Italiei au fost afectate de măsurile de carantină.Numărul deceselor din focarul de coronavirus din Italia a crescut cu cel puțin 133 de persoane în ultimele 24 de ore, ducând la un total de 366 de persoane.Coronavirus a afectat aproximativ 16 milioane de oameni, de aceea Iatlia a intensificat eforturile pentru a combate cel mai mare focar din Europa.Au fost detectate 1.247 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, o creștere de 25%. Duminică 8 Martie 2020, Italia a confirmat 7.375 de infecții.Între timp, în Arabia Saudită, autoritățile au închis regiunea Qatif-estului în încercarea de a combate propagarea rapidă a virusului. Riyadh a mai spus că suspendă toate școlile publice și private și universitățile din țară până la o notificare ulterioară.Tot duminică, Iranul a raportat 49 de noi decese din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore, ceea ce a atras numărul de decese la 194 de persoane.

Deși au fost tot felul de zvonuri că virusul nu există, realitatea este alta.Acest virus este cât se poate de real și poate afecta orice persoană.De aceea trebuie să aveți grijă de sănătatea dvs. și să vă protejați.Majoritatea persoanelor infectate se confruntă cu boli ușoare și se recuperează, dar poate fi mai severă pentru alții și poate duce la deces.

Curățați-vă regulat și bine mâinile cu soluție sau săpun pe bază de alcool.Mențineți distanța între dvs. și cineva care are tuse sau strănut.Evitați să vă atingeți cu mâna,ochii, nasul și gura.Asigurați-vă că și dvs. și oamenii din jurul dvs. urmăriți o igienă respiratorie bună. Aceasta înseamnă să-ți acoperi gura și nasul cu cotul sau cu un șervețel pe care ulterior să-l aruncați la gunoi.Dacă aveți febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală cât mai repede posibil.Rămâneți acasă dacă vă simțiți rău.

loading...

Add comment