Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Coronavirus,prezis într-o carte din 1981.Autorul vorbește și despre tratament

De câteva săptămâni, pe rețelele de socializare circulă aceasta informație, cum că noul noul coronavirus a fost prezis într-o carte ce a fost publicată în 1981.

Autorul cărții „The Eyes of Darkness”, Dean Koontz a prezis focarul de coronavirus în thrillerul său din 1981.Romanul fictiv spune povestea unui laborator militar chinez care creează un nou virus care poate fi folosit ca armă biologică în timpul războiului. În romanul său, laboratorul este localizat ironic în Wuhan, China, iar virusul format este numit Wuhan-400.Virusul este numit „arma perfectă”, deoarece afectează numai oamenii. De asemenea, nu poate supraviețui în afara corpului uman mai mult de un minut și nu necesită un proces scump de decontaminare odată ce se răspândește printr-o populație și cei care o contractează.Autorul vorbește în carte și despre rezistența virusului la antibioticele actuale, singurul leac fiind, de fapt, o combinație de curenți electrici și căldură puternică.

Coincidența dintre virusul cărții și focarul real de coronavirus este una destul de neobișnuită.În prezent, coronavirusul originar din Wuhan, China provoacă panică în întreaga lume.Este adevărat că focarul actual de coronavirus a început în Wuhan, China. Însă ideea că virusul a fost creat într-un laborator este de fapt o teorie a conspirației care a provenit din conturile de social media neverificate și de atunci a fost respinsă pe scară largă de oameni de știință atât din China cât și din Occident.

Povestea este parțial falsă, după ce s-au făcut câteva comparații între virusul din carte și coronavirusul de acum.Virusul romanului are o rată de deces de 100 %, comparativ cu rata de deces de 2% din focarul actual. În carte, virusul are o perioadă de incubație de „doar patru ore”. Însă, perioada de incubație a Covid-19 este între una și 14 zile.

Există la ora actuală speculații că noul coronavirus a fost creat într-un laborator, dar nu există dovezi și nimic concret că este adevărată această informație.Numărul cazurilor consemnate în întreaga lume a depășit, joi, 12 martie, 126 de mii potrivit statisticilor oficiale. Cele mai afectate ţări după China sunt Italia cu 1.016 de decese la 15.113 de cazuri, Iranul cu 429 de decese (10.075 de cazuri), Spania cu 84 de decese (2.968 de cazuri) şi Coreea de Sud cu 66 de decese ( 7.869 cazuri).

loading...

Add comment