Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 adevăruri dure pe care toți avem tendința de a le neglija.

Copilăria, o perioadă în care suntem îngrijiți ca persoane fragile și vulnerabile este cu totul altfel decât vârsta adultă. Ca adulți, începem să urmăm un nou set de reguli și să înțelegem în timp că suntem interesanți doar pentru noi înșine.Nu e nimeni care să ne împingă spre succes, să ne dea umărul să plângem sau să ne laude când am făcut ceva bun.Nu toată lumea este menită să fie în viitorul vostru. Unii oameni trec prin viața noastră, doar pentru a vă învăța lecții.Iată în continuare câteva adevăruri simple pe care cu toții am ajuns să le înțelegem la un moment sau altul din viața noastră.

1. Nu are rost să te sacrifici pentru ceilalți.


Ați auzit vreodată expresia „Tot ce fac, o fac pentru voi”? De regulă, este urmat de un răspuns rece, „Ți-am cerut eu să faci asta?”
Să fim sinceri.Oamenii din jurul nostru nu au nevoie de sacrificiile noastre. Cel mai adesea, se simt incomod și devin iritați de această obrăznicie. Singura excepție de la această situație este comportamentul codependent, atunci când ambele persoane obțin satisfacție dintr-o astfel de relație.

2. Niciunul dintre noi nu va primi o medalie la serviciu.


Mai devreme sau mai târziu te vei confrunta cu un adevăr similar neplăcut: șeful și colegii tăi vor înțelege că ești gata să faci orice fel de muncă și vor profita de acest lucru. Și, în timp ce îți faci rău sănătății, făcând prea multă presiune asupra ta, vor verifica calm comunicările lor pe rețelele de socializare sau bârfesc în timp ce beau o altă ceașcă de cafea. Dar te așteptai cu adevărat ca șeful tău să te laude pentru munca grea cum făcea profesorul tău la școală?

3. Pozitivitatea corpului nu se referă la absența îngrijirii de sine.


Părul neepilat, unghiile crăpate și un refuz de a folosi produse de igienă te vor face probabil să arăți mai degrabă ca o persoană neîncrezătoare, decât ca un adept al pozitivității corpului. Ideea principală a acestei mișcări pozitive pentru corp este de a trata pe ceilalți oameni cu respect și de a accepta în mod util orice aspect.
În același timp, frazele îndrăznețe de genul „Îmi place sportul” ascund de obicei lenea, arată lipsa de motivație pentru a ajunge la sală și dovedesc că își tratează sănătatea în mod iresponsabil.

4. Aspectul contează.


Puteți vorbi la nesfârșit despre lumea voastră interioară bogată și despre frumusețea sufletului dvs., dar fraza „oamenii judecă o carte după copertă” rămâne adevărată. Nu doar abilitățile profesionale le evaluează la interviuri, ci și aspectul candidatului, precum și capacitatea lor de a comunica cu alte persoane. În plus, o persoană încrezătoare și cu un aspect îngrijit are mai multe șanse să meargă la o întâlnire reușită decât una neîngrijită.

5. A fi o persoană bună nu este o profesie.


Nimeni nu te va trata bine la locul de muncă pentru că ai ochi frumoși, 3 copii, un credit ipotecar, 4 împrumuturi și o mamă bolnavă. Sefii vor fi intotdeauna interesati in primul rand de calitatea muncii tale. Dacă nu aduceți niciun profit companiei la care lucrați, pregătiți-vă să fie înlocuiți de o persoană mai energică și muncitoare în orice moment.

6. Dacă nu participați la vreun eveniment, oamenii vor înceta să vă mai invite după ceva timp.


Trucul de a te jigni, de a te zgâlțâi și de a aștepta ca ceilalți să te sune pentru a te juca din nou cu ele funcționează doar în grădiniță. Nimeni nu este interesat să joace astfel de jocuri la vârsta adultă. Mai devreme sau mai târziu te vei confrunta cu situația în care prietenii tăi vor crede că nu te mai simți interesat să comunici cu ei și vor uita de toate.

7. Ne pare rău, dar nu ești centrul universului.


Ți-ai făcut vreodată unghiile, dar te-ai simțit trist după ce colegii tăi nu ți-au oferit suficiente complimente? Ți-ai cheltuit vreodată jumătate din salariu pe un costum nou și nimeni nu l-a observat? Nu te simți supărat, dar în schimb, încearcă să-ți amintești ultima dată când te-ai simțit sincer fericit după ce ai văzut că prietenul tău a primit o ținută nouă. Vestea bună este că nimeni nu va observa gaura din șosetele tale sau colanții sfâșiați.

8. Ceea ce ești acum este alegerea ta personală.


Este totul atât de simplu: singura persoană responsabilă pentru acțiunile tale ești tu. Dacă nu știi spaniola, tu nu ai învățat-o. Dacă șeful tău continuă să strige la tine, înseamnă că îi lași să o facă. Nimeni nu se face vinovat de faptul că nu te-ai mutat în alt oraș sau că nu ai putut absolvi facultatea și că te-ai căsătorit pentru că „este exact ceea ce au făcut oamenii”.

9. Întotdeauna există cineva mai inteligent, mai tânăr și mai bun decât tine.


Poate că cea mai mare idee asupra stimei de sine este înțelegerea faptului că există oameni mult mai buni decât tine în această lume. Putem continua să flirtăm și să-i sărbătorim ziua a 18-a de nenumărate ori, dar amintiți-vă că devenim în vârstă în fiecare an și că ridurile noastre devin mai adânci. Bărbații vor începe să ascundă o pată chel care apare și să-și ridice burtica, în timp ce femeile vor învăța cum să-și lege o batistă în jurul gâtului pentru a-și ascunde pielea imperfectă, nu atât de tânără.

10. Va trebui să studiați până la vârsta de pensionare sau chiar mai mult.


Tehnologia modernă se dezvoltă cu o asemenea viteză, încât profesia dvs. ar putea să nu existe nici măcar 10-15 ani de acum încolo. Asta înseamnă că ar trebui să fii întotdeauna gata să înveți ceva nou și să îți crești calificările pentru a deveni un specialist în linia ta de muncă.

loading...

Add comment