Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Pilda frizerului. O învățătură cu morală

Într-o bună zi un vânzător de flori a mers la o frizerie. După ce acesta a terminat tunsoarea a spus: „Nu voi lua bani de la tine pentru că până la sfârșitul săptămânii voi lucra gratis, am decis să fac un fel de voluntariat, dacă pot să-l numesc așa”.

Vânzătorul de flori i-a spus „mulțumesc” și a plecat. A doua zi frizerul a găsit pe ușa frizeriei un bilețel de mulțumire și un buchet frumos de trandafiri pe care i l-a lăsat lângă ușă.

În altă zi a venit și un cofetar la acest frizer. După ce i-a tuns părul, frizerul i-a spus: „Nu voi lua bani de la tine pentru că până la sfârșitul săptămânii lucrez gratis”. Cofetarul a zâmbit și a plecat.

A doua zi frizerul a găsit un alt bilețel de mulțumire și un pachet cu prăjituri aromate.

După cofetar a venit un senator. Frizerul i-a spus și lui același lucru ca și celorlalți clienți: „Nu voi lua bani pentru că până la sfârșitul săptămânii lucrez gratis, fac voluntariat”. Senatorul s-a bucurat, a mulțumit și a plecat.

În ziua următoare, când a venit la lucru, frizerul a observat lângă ușă 3 senatori, o duzină de deputați, primarul orașului, câțiva funcționari publici, secretarul primarului, soția primarului și cinci copii de ai lor care îl așteptau acolo pentru o tunsoare gratis.

Aceasta este principala diferență dintre noi, oamenii obișnuiți, și cei „mari” care ne conduc pe toți.Ei se așteaptă la mai multe întotdeauna din partea oamenilor și au pretenții mai mari. Oamenii simple au dăruit, cei „importanți” au uitat ce înseamnă acest cuvânt. Dacă v-a plăcut pilda și ați înțeles morala ei, împărțiți-o și cu prietenii dvs., poate că vor avea și ei ceva de învățat din asta,

loading...

Add comment