Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Sfaturile psihologului Gerald Rogers-15 moduri de a vă salva căsnicia

Vă vom prezenta în continuare 15 sfaturi înțelepte despre cum să vă salvați căsnicia, de la psihologul Gerald Rogers care a divorșat recent.În mod normal, nu v-ați gândi că un bărbat divorț ar da sfaturi bune despre a fi soț, dar acest om a suferit destul pentru a ști dacă merită să lupți sau nu.

„Evident, nu sunt un expert în relații. Dar există ceva despre divorțul meu fiind finalizat în această săptămână care îmi dă perspectivă asupra lucrurilor pe care aș vrea să le fi făcut diferit … După ce am pierdut o femeie pe care am iubit-o și o căsătorie de aproape 16 ani, iată sfatul pe care aș vrea să-l fi avut …”, a spus Gerald.

1. Aveți grijă de soția dvs.
Când ai cerut-o să se căsătorească cu tine, ai promis că vei fi acel om care ar fi în pace cu inima și să o protejezi cu înverșunare. Aceasta este comoara cea mai importantă și sacră cu care vi se va încredința vreodată. Te-a ales. Nu uitați niciodată acest lucru.

2. Protejați-vă inima.
Așa cum v-ați angajat să fiți protectorul inimii ei, trebuie să vă păziți cu aceeași vigilență. Iubiți-vă pe deplin, iubiți lumea deschis, dar există un loc special în inima voastră, în care nimeni nu trebuie să intre în afară de soția voastră. Păstrează acel spațiu întotdeauna gata să o primească și să o invite și să refuze să lase pe cineva sau orice altceva să intre acolo.

3. Îndrăgostiți-vă iar și iar.
Vă veți schimba în mod constant. Nu sunteți aceiași oameni ca atunci când v-ați căsătorit și în cinci ani nu veți mai fi aceeași persoană care sunteți astăzi. Învățați să acceptați schimbările prin care trece soția și să vă îndrăgostiți de ele, prețuindu-vă jumătatea la fel ca altă dată.

4. Străduiți-vă să vedeți tot ce este mai bun la persoana iubită.
Concentrați-vă numai pe ceea ce vă place.Dacă te concentrezi asupra a ceea ce-ți place, nu poți să nu fii consumat de iubire. Concentrați-vă asupra punctului în care nu mai puteți vedea decât iubirea și știți fără îndoială că sunteți cel mai norocos om pe pământ pentru a avea această femeie ca soție.

5. Nu încercați să o schimbați.
Nu ține de meseria ta să o schimbi, sarcina ta este să o iubești așa cum nu este ea. Și dacă se schimbă, iubiți ceea ce devine, fie că ați vrut sau nu.

6. Asumați-vă responsabilitatea pentru propriile emoții.
Nu este sarcina sotiei tale sa te faca fericita si nu te poate face sa fii trist. Sunteți responsabil pentru găsirea propriei fericiri și prin aceasta bucuria voastră se va transforma în relația voastră și în dragostea voastră.

7. Faceți-o să se simtă ca o regină.
Învățați împreună să vă împărtășiți dragostea. Sugerați-i soției să facă o listă cu 10 lucruri care ar face-o să se simtă iubită și fericită și încercați să le îndepliniți.

8. Oferiți-i femeii o anumită libertate.
Spune-i sa isi ia timp pentru ea insasi, mai ales dupa ce ai copii si are nevoie de acel spatiu pentru a se reinnoi.Orice om are nevoie de o anumită doză de libertate, iar căsnicia nu este o închisoare.

9. Nu fi un idiot.
Și nu vă fie frică de a fi unul. Veți face greșeli și așa va face ea. Încearcă să nu faci prea multe greșeli și să înveți de la cele pe care le faci.Nu trebuie să fii perfect, doar să încerci să nu fii prea prost.

10. Fiți deschis.
Dacă vă doriți o relație plină de încredere, trebuie să fiți gata să îi împărtășiți soției absolut orice, inclusiv lucruri pe care ți-e frică să le împărtășești.

11. Învățați să iertați.
Singura cale de a ne curăţa rănile emoţionale de otrava lor este iertarea. Este necesar să iertăm pe cel ce ne-a rănit, chiar dacă a fost grav.

12. Nu fiți obsedați de bani.
Banii nu sunt altceva decât un joc în care soții sunt coechipieri, nu adversari.

13. Creșteți și dezvoltați-vă împreună.
Găsiți obiective comune, vise și viziuni în care să lucrați.

14. Acordați-i încrederea în cele mai intime lucruri.
Dă-i nu numai timpul, ci și atenția.Ea are nevoie să știe că poate avea încredere deplină în dvs. chiar și în cele mai intime lucruri.

15. Alegeți mereu dragostea.
În cele din urmă, acesta este singurul sfat de care aveți nevoie. Dacă acesta este principiul călăuzitor prin care toate alegerile tale sunt guvernate, nu există nimic care să amenințe fericirea căsătoriei tale. Dragostea va îndura mereu.

Căsătoria este viața și va aduce urcusuri și coborâșuri. Îmbrățișarea tuturor ciclurilor și învățarea de a învăța și a iubi fiecare experiență va aduce puterea și perspectiva de a păstra „clădirea întreagă”.

loading...

Add comment