Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Oamenii care au câini sunt mai fericiți decât restul lumii,potrivit studiilor

Nu degeaba câinii sunt numiți „cei mai buni prieteni al omului”. Conform unui sondaj realizat, persoanele care dețin câini tind să fie mult mai fericiți în comparație cu proprietarii de pisici.Dar promovarea sănătății mintale bune nu este singurul beneficiu pe care câinii îl pot aduce în viața ta.Cele mai recente cercetări despre câini și influența lor asupra vieții noastre au multe de spus și noi suntem pregătiți să vă împărtășim aceste informații cu voi.

Deținerea unui câine poate contribui cu adevărat la fericirea ta.


Conform unui spondaj realizat, 36% dintre proprietarii de câini au afirmat că sunt „foarte fericiți”, în timp ce doar 18% dintre proprietarii de pisici au spus același lucru. În mod surprinzător, persoanele care dețineau atât o pisică, cât și un câine, de asemenea, s-au descris ca fiind mai puțin fericiți în comparație cu exclusiv proprietarii de câini. De asemenea, proprietarii de câini au menționat că le place foarte mult să petreacă timp cu câinii lor, iar compania lor îi ajută să treacă prin momente grele. Deci, este ca și cum ai mai avea un membru al familiei alături de tine mereu.

Cu toate acestea, motivul pentru nivelul de fericire mai ridicat nu este singurul conectat cu deținerea unui câine. Cercetările au arătat că persoanele care au ales să aibă un câine aveau mai multe șanse să fie mai relaxate și extrovertite. Deci personalitatea lor ar putea fi și ceea ce le afectează percepția asupra lumii și îi face mai mulțumiți de viață.

Posesorii de câini sunt mai activi și mai sociabili.


Nivelurile ridicate de activitate fizică pot contribui, de asemenea, la sentimentul de fericire.Studiul a descoperit că proprietarii de câini, în medie, parcurg mai mult de 20 de km pe săptămână, ceea ce este cu mult față de oamenii care nu dețin un câine și ies la plimbare cu el. Proprietarii de câini sunt, de asemenea, mai predispuși să se implice în activități fizice în aer liber și să interacționeze cu alte persoane în timpul plimbărilor lor, ceea ce îi face să se simtă mai conectați la comunitate.

Au mai multe șanse să-și întemeieze o familie.


Proprietarii de câini se vor căsători mai repede și vor avea o casă. De asemenea, studiul a arătat că familiile cu copii aleg câinii ca animal de companie destul de des. Să fii într-o relație serioasă și să ai oameni apropiați pe care să te bazezi face ca o persoană să se simtă mai sigură în viață, ceea ce îmbunătățește dramatic și afectează starea de bine și starea psihologică a unei persoane. Și deținerea unui câine crește numărul emoțiilor pozitive în viața de zi cu zi.

Deținerea unui câine scade nivelul de stres și contribuie la o viață mai lungă.


Datorită sprijinului social și nivelului crescut de activitate fizică, proprietarii de câini sunt mai puțin susceptibili să moară din cauza bolilor cardiovasculare. Proprietarii de câini pretind că construiesc o legătură puternică cu animalele de companie care oferă sprijin emoțional suplimentar și reduc nivelul de stres. În plus, deținerea unui câine este o scuză excelentă pentru a petrece mai mult timp cu familia și a-ți face prieteni noi, ceea ce îmbunătățește, de asemenea, sănătatea mentală și emoțională.

Sper că toate aceste lucruri v-au convins să adoptați un nou membru în familia dvs., dacă nu aveți deja un câine. Cu siguranță vă va umple de bucurie și vă va face viața mai frumoasă.

loading...

Add comment