Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Vârsta e doar un număr. De tine depinde ce valoare îi dai

Femeile de cele mai multe ori se simt complexate să-și spună adevărata vârstă.Ei bine, în fond și la urma urmei de multe ori acest lucru nu contează.Poate că vârsta este doar un număr. Cât de tânăr sau bătrân se simte cineva are o influență imensă asupra sănătății sale și a modului în care ceilalți oameni îi privesc.

Un articol publicat în „Perspectives on Psychological Science”, o revistă a Asociației pentru Științe Psihologice, trece în revistă cercetările și sugerează că a te simți tânăr te poate face de fapt să arăți tânăr și să ai și sănătatea unei persoane mai tinere.Omul de știință psiholog Harvard, Ellen Langer, studiază modul în care mintea influențează corpul de peste trei decenii. Într-un studiu clasic, ea a făcut ca oamenii bătrâni să trăiască într-un refugiu care a fost reamenajat să pară că a fost cu 20 de ani mai devreme, în timp ce ei pretindeau că trăiesc în acel an. „Mințile lor erau în trecut. Viziunea lor s-a îmbunătățit, forța lor s-a îmbunătățit și așa mai departe ”, spune ea.

Într-un alt studiu realizat de Langer și colegii săi, femeile aveau părul tăiat și vopsit la un salon de coafură, iar voluntarii s-au uitat înainte și după la imaginile cu femeile. Femeile care credeau că le-au vopsit părul le-au făcut să pară mai tinere, de fapt, arătau mai tinere după vizita la salon, potrivit observatorilor cărora li s-au arătat doar fotografii cu fețele lor. Femeile care nu credeau că arătau mai tinere cu păr vopsit nu aveau acest beneficiu.În concluzie, depinde foarte mult de persoana respectivă.

Îmbătrânirea nu trebuie să fie deprimantă. Există o mulțime de oameni care au succes în anii lor mai în vârstă și învață să bată orice vârstă. Să fii fericit și activ te poate menține mai sănătos mai mult decât să ai gene bune.Multe persoane se simt la o vârstă de 40-50 de ani, mai bine decât atunci când aveau 30.Se simt mai mature, mai puternice, mai sigure pe sine și mai frumoase.Poate pentru că fac totul cu plăcere, fără să mai demonstreze ceva, cuiva și învață să se prețuiască mai mult.

Așadar, vârsta este doar un număr – nu un indicator al potențialului, performanței, priceperii sau orice altceva.Cu toții îmbătrânim și cu toții suntem binecuvântați că avem vieți mai lungi înaintea noastră, așa că haideți să încercăm să facem o schimbare pozitivă acum – astfel încât să putem face ca lumea în care trăim și să lucrăm într-un loc mai bun pentru a îmbătrâni atât reușiți pentru generațiile viitoare.Să fim mai buni, mai naturali, mai fericiți și mai tineri!

loading...

Add comment