Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Evită aceste lucruri! 10 obiceiuri care accelerează îmbătrânirea pielii.

De multe ori se întâmplă să îți îngrijești bine pielea, dar în același timp nu ești mulțumită de starea ei. Poate că zilnic faci anumite greșeli și nici nu le observi? Te voi ajuta să descoperi aceste greșeli și să le eviți.

Greșeala 1. Exfolierea excesivă a pielii.
Scrub-ul este un produs excelent care îndepărtează celulele moarte ale pielii. Dar nu-l poți utiliza mai des de 2 ori pe săptămână, deoarece poate deteriora celulele epidermei, poate cauza inflamații sau uscarea excesivă a pielii.

Greșeala 2. Nu folosești cremă de protecție solară.
Ignorarea cremei de protecție solară accelerează îmbătrânirea pielii. Prin urmare, asigură-te că o folosești zilnic în zilele însorite. Nu este necesar să faci asta iarna. De asemenea, în timpul zilei trebuie să aplici crema de câteva ori, deoarece efectul său de protecție durează aproximativ 2 ore.

Greșeala 3. Lipsa fructelor și legumelor în dietă.
Alimentele dăunătoare nu-ți strică doar silueta, ci și pielea. Din acest motiv, este important să consumi zilnic fructe și legume proaspete. Poți să-ți faci un obicei să bei smoothie-uri în fiecare dimineață sau să mănânci salată de fructe/ legume.

Greșeala 4. Lipsa somnului.
Lipsa somnului agravează calitatea pielii, sub ochi apar cearcăne, tenul se estompează, iar fața pare obosită.

Greșeala 5. Obiceiul de a dormi cu fața pe pernă.
Dacă dormi astfel în fiecare zi, în timp pielea ta își va pierde fermitatea. O astfel de poziție poate provoca și umflături sub ochi. Cea mai bună opțiune este să dormi pe spate.

Greșeala 6. Dormi pe fețe de perne din bumbac.
Fetele de pernă sunt în contact strâns cu fața în timpul somnului, de aceea merită să acorzi atenție stofei din care sunt confecționate. Frecarea frecventă a feței de o pernă din bumbac distruge colagenul și provoacă apariția ridurilor. Alege fețe de perne din mătase sau satin, acestea vor provoca mai puține daune pielii. Fața de pernă trebuie schimbată la fiecare două zile.

Greșeala 7. Nu bei suficientă apă.
Apa ne salvează pielea de uscăciune, de aceea este foarte important să bei suficientă apă în timpul zilei.

Greșeala 8. Obiceiul de a ține pleoapele întredeschise.
Dacă observi riduri în colțurile ochilor, s-ar putea să se datoreze obișnuinței tale de a miji ochii. Testează-ți vederea și alege ochelari buni. Iar la lumina puternică a soarelui, asigură-te că porți ochelari de soare.

Greșeala 9. Obiceiul de a mesteca constant ceva.
Atunci când ronțăi semințe sau mesteci gumă, suferă triunghiul nazolabial.

Eroarea 10. Excesul de dulciuri.
Dulciurile sunt un adevărat dușman nu numai pentru siluetă, ci și pentru piele, deoarece accelerează îmbătrânirea ei. Sub influența zahărului, se distruge colagenul pielii, culoarea se deteriorează, iar ridurile devin adânci.

Nu trebuie să urmezi cu strictețe aceste reguli, este suficient să menții un echilibru, astfel încât să nu provoci prea mult rău pielii.
Sursa: relatii.net/2020/08/17/10-obiceiuri-care-accelereaza-imbatranirea-pielii-iata-cum-le-poti-evita/

loading...

Add comment