Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Prunele curăță ficatul, previn bolile de inimă și formarea cheagurilor de sânge – Este supranumit fructul capabil să reseteze organismul

Unele dintre cele mai gustoase fructe din lume, abundă în vitamine, sunt delicioase și se pot mânca și crude, și uscate, cu aceeași plăcere și aceleași beneficii.

Prunele sunt de-a dreptul miraculoase și este bine să urmăm câte o cură de câteva zile, pentru a beneficia la maxim de proprietățile lor.

Prunele, fructele delicioase și dulci, aduc numeroase beneficii pentru sănătate datorită conținutului lor bogat de nutrienți și antioxidanți. Iată câteva dintre beneficiile prunelor pentru sănătate:

Cei care nu pot ţine cura şi suferă de colon iritabil pot mânca 5-10 prune dimineaţa, pe stomacul gol, sau cu 30 de minute înainte de masă. De reţinut faptul că o mai mare saţietate se obţine dacă, pe lângă prune, se consumă şi o felie de pâine cu tărâţe.

În sezonul rece, găsim prune proaspete, de import. Dacă nu vă sunt pe plac, puteţi apela la cele uscate. În caz de constipaţie, acestea se înmoaie prealabil în apă, timp de şase-opt ore, apoi se consumă.

  1. Bogate în fibre: Prunele sunt o sursă excelentă de fibre, în special de fibre solubile, care pot ajuta la menținerea sănătății tractului digestiv. Consumul regulat de prune poate contribui la prevenirea constipației și poate promova regularitatea intestinală.
  2. Antioxidanți: Prunele sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi vitamina C și betacarotenul. Acești antioxidanți ajută la combaterea radicalilor liberi din organism, reducând riscul de boli cronice și îmbătrânirea prematură.
  3. Sănătatea oaselor: Prunele sunt o sursă bună de vitamina K, care este esențială pentru sănătatea oaselor. Vitamina K ajută la menținerea densității osoase și poate reduce riscul de fracturi.
  4. Controlul zahărului din sânge: Consumul moderat de prune poate ajuta la menținerea nivelurilor de zahăr din sânge sub control. Aceste fructe au un indice glicemic scăzut, ceea ce le face potrivite pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2.
  5. Sănătatea cardiovasculară: Consumul de prune poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, deoarece conțin potasiu, un mineral esențial pentru funcția inimii și a vaselor de sânge. De asemenea, fibrele din prune pot contribui la reducerea nivelului de colesterol LDL.
  6. Sănătatea pielii: Vitamina C din prune are un efect pozitiv asupra sănătății pielii. Aceasta ajută la producția de colagen, prevenind îmbătrânirea prematură a pielii și menținând-o sănătoasă.
  7. Scădere în greutate: Datorită conținutului lor ridicat de fibre și a gustului dulce natural, prunele pot ajuta la controlul poftei de mâncare și la menținerea senzației de sațietate, ceea ce le face utile în procesul de scădere în greutate.
  8. Sănătatea oculară: Prunele conțin vitamina A, care este importantă pentru sănătatea ochilor. Aceasta poate ajuta la prevenirea problemelor de vedere și a degenerescenței maculare legate de vârstă.
  9. Detoxifiere: Datorită conținutului lor de fibre și antioxidanți, prunele pot ajuta la eliminarea toxinelor din organism și la curățarea tractului digestiv.
  10. Îmbunătățirea memoriei: Consumul regulat de prune poate contribui la îmbunătățirea funcției cognitive și a memoriei datorită antioxidanților care protejează creierul de stresul oxidativ.

Pentru a beneficia de aceste avantaje pentru sănătate, puteți consuma prune proaspete sau uscate. Este important să le integrați într-o dietă echilibrată și sănătoasă pentru a obține cele mai bune rezultate.

loading...

Add comment