Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
coji de portocale

Nu mai arunca niciodată cojile de portocală.Au o serie de utilizări pe care mulți nu le cunosc.

Cojile de portocale pot fi folosite în diverse moduri utile și creative.Ele au o serie de utilizări mai puțin cunoscute și interesante. Iată câteva dintre ele:

Scrub pentru piele.
Coaja de portocală uscată și măcinată poate fi amestecată cu ulei de nucă de cocos sau miere pentru a crea un scrub natural pentru corp. Acesta poate ajuta la exfolierea pielii și la conferirea ei unui aspect strălucitor.

Parfum natural pentru casă.
Cojile de portocale pot fi uscate și așezate în vase decorative sau pungi din țesături permeabile. Acestea vor elibera treptat un parfum plăcut în cameră, dându-ți o senzație proaspătă și revigorantă.

Înălbitor natural.
Coaja de portocală poate fi folosită pentru a îndepărta petele și decolorația de pe haine sau țesături. Pune coaja de portocală într-un săculeț de tifon și adaugă-l în mașina de spălat sau în apă de clătire pentru a revitaliza culorile.

Exfoliant pentru piele.
Cojile de portocale uscate și măcinate pot fi folosite pentru a crea un scrub natural pentru piele. Amestecă-le cu ulei de nucă de cocos sau iaurt pentru a obține un exfoliant ușor și aromat.

Balsamuri sau uleiuri de masaj.
Poți folosi coaja de portocale pentru a parfuma balsamuri sau uleiuri de masaj făcute acasă. Aceasta poate oferi o aromă plăcută și proprietăți relaxante.

Repelent pentru insecte.
Coaja de portocală poate fi folosită pentru a ține departe insectele. Poți așeza bucăți de coajă de portocală în grădină sau în jurul casei pentru a descuraja furnicile, gândacii și alte insecte nedorite.

Pentru a beneficia de coaja de portocale, asigură-te că speli și cureți bine fructul înainte de a o folosi. De asemenea,asigură-te că utilizezi coji netratate cu pesticide sau alte substanțe chimice.

loading...

Add comment