Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

„Mi-e dor tare de noi, bunico, mi-e dor de ce erai cândva”

„Draga mea bunică, mă gândesc la tine tot timpul.Și în fiecare zi doare tot mai tare.S-au întâmplat atâtea în viața mea de când ai plecat.Mă întreb dacă ești mândră de mine, acolo unde ești. Lacrimile scad constant, dar inima mă doare în fiecare zi.Mă gândesc la zâmbetul tău frumos și măr rog să te văd din nou într-o bună zi.Să simt mirosul dulce al parfumult tău.Îmi amintesc atâtea învățături utile, care îmi vor rămâne în minte pentru totdeauna.Nu pot să exprim în cuvinte cât de multe lucruri bune m-ai învățat.

Atâtea inimi au fost rupte, în ziua în care Dumnezeu te-a chemat acasă.Parcă fiecare dintre noi a fost lăsat să supraviețuiască singur.Aș vrea doar să te pot vedea și să-ți mai pot auzi din nou vocea.Sau chiar să pot spune adio care este ceva ce nu am avut niciodată șansa de a face.Nu te simți niciodată pregătit pentru acest lucru.De multe ori mă întreb dacă ai plecat supărată pe mine sau dacă te-a deranjat ceva înainte de a pleca.”

Legătura dintre bunici este una specială, care nu poate fi înlocuită.Bunicii sunt o parte atât de specială din viața copiilor.Ei au o imensă bucurie atunci când își țin nepoții în brațe și le oferă o dragoste necondiționată.Există ceva magic în relația dintre bunici și nepoți, iar beneficiile sunt abundente.„Nepoții sunt recompensa mea pentru creșterea copiilor”, mi-a spus odată un bunic mândru.

Se dovedește că această relație specială între bunici și nepoți are și avantaje mari. De fapt, când bunicii petrec timp cu nepoții, ei își ajută propria sănătate.Într-un studiu publicat de Evolution și Human Behavior, bunicii care au grijă de nepoți trăiesc mai mult.Când copiii mei au o dilemă sau au nevoie de sfaturi, ei știu că există întotdeauna bunicii care îi vor asculta.Și să fim sinceri, există unele lucruri despre care este pur și simplu mai ușor de vorbit cu un bunic decât cu un părinte.

Bunicii pot juca un rol important în conturarea copiilor și ajutându-i să înțeleagă propriile moșteniri.Când bunicii își împărtășesc poveștile cu mult timp în urmă, le oferă sfaturi înțelepte și îi ajută pe copii să capete empatie și compasiune – toate în același timp. În plus, ei îi ajută pe copii să înțeleagă despre propriul trecut și istoria familiei.Amintirile pe care le creează împreună vor fi unele dintre cele mai îndrăgite.

loading...

Add comment