Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
paroseni

Minele din Valea Jiului au dublat producția de cărbune la 1.000 – 1.100 de tone pe zi.Termocentrala Paroșeni funcționează câteva zile pe săptămână cu cantitatea extrasă.

Termocentrala Paroșeni este un mare producător de energie electrică și una dintre cele mai mari termocentrale din România.Ea asigură producerea energiei termice pentru oraşele Lupeni, Vulcan, Aninoasa, Petroşani şi energie electrică livrată în Sistemul Energetic Naţional.În momentul de față centrala a fost introdusă într-un program de reabilitare și nu mai funcționează la capacitate maximă.

Uniunea Europeană permite revenirea la cărbune.Iar mai multe state membre, printre care Italia și Polonia, au anunțat deja posibila redeschidere a mai multor centrale electrice pe cărbune. Această decizie este o oportunitate mare pentru România, care are încă zăcăminte uriașe de cărbune, care exploatate, ar duce la atenuarea crizei energetice și la crearea de mii de locuri de muncă.

În zonă, mai exista o termocentrală și anume termocentrala Mintia.Dar aceasta a fost închisă acum un an, din cauza lipsei cărbunelui.În România există în total un număr de 28 de termocentrale, dar din păcate multe dintre acestea nu mai funcționează.În urma întâmplărilor din Ucraina și datorită sancțiunilor impuse Rusiei, Uniunea Europeană cere ca minele de cărbune din România să rămână în exploatare, iar termocentralele să funcționeze la capacitate maximă.Mai mult, multe dintre ele este necesar să facă angajări de personal și să ofere salarii atractive pentru a funcționa la capacitate maximă.Guvernul a decis ca grupurile care mai există în termocentralele de la Turceni, Rovinari, Ișalnița și Craiova sa lucreze la capacitate maximă.În trecut Uniunea Europeană a decis să se renunțe la cărbune, deoarece este foarte poluant pentru mediu, dar acum, din cauza crizei de energie rezultată în urma războiului din Ucraina, liderii europeni au decis să revină pentru moment asupra deciziei, pentru a scădea dependența de gazele rusești.

Statele europene vor să renunțe la gazul rusesc dar multe nu sunt pregătite.Multe țări din Europa depind de Rusia pentru importurile de gaze naturale și, într-o măsură mai mică, de petrol.Pe primul loc este Germania, cea mai mare economie a Europei, un aliat cheie al Statelor Unite și un participant important din punct de vedere istoric la negocierile privind Ucraina.Nicio țară nu cumpără mai mult gaz natural din Rusia decât Germania, care depinde de combustibil pentru a ajuta la încălzirea locuințelor iarna și la operarea fabricilor.Comisia Uniunii Europene va cere țărilor membre să reducă consumul de gaze naturale din Rusia cu două treimi în acest an și să-l elimine complet înainte de 2030, potrivit unui document de strategie energetică din 8 martie.

loading...

Add comment