Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Povestea specială a unei eleve de 10 la BAC.Unul dintre părinţii ei nu are mâini de la vârsta de 11 ani.

Iudith Nichescu este din județul Timiș, și se numără printre elevii care au reușit să obțină 10 pe linie la Bacalaureatul de anul acesta.Povestea ei este specială, deoarece tatăl ei a rămas fără ambele mâni la vârsta de 11 ani.Sergiu Nichescu,tatăl lui Iudith a suferit un accident în timp ce se juca, s-a electrocutat.În ciuda acestui fapt, el a învăţat să facă multe lucruri singur, scrie la calculator cu piciorul şi chiar realizează picturi cu gura. În plus, bărbatul îi este şi de ajutor soţiei sale, făcând cumpărăturile sau plimbând copiii oridecâte ori era nevoie.Iudith mare are un frate și o soră.

Părinții spun că Iudith a fost încă de mică conştiincioasă, nefiind nevoie să insiste pe lângă ea ca să înveţe. Mai mult decât atât, fata nu a avut nevoie să fie ajutată la lecţii. Chiar dacă a fost crescută de un tată fără mâini, lui Iudith nu i-a lipsit nimic. Dimpotrivă. Atmosfera de dragoste şi mulţumire din partea familiei a inspirat-o mereu.Ea a avut o copilărie perfect normală și fericită. Părinţii ei, Sergiu şi Ligia Nichescu, au o poveste de dragoste impresionantă și se sprijină în tot ceea ce fac.

„De când eram mică am avut pasiune pentru literatură, pentru materiile umane. M-am pregătit pentru intrarea la liceu. Pedagogicul a fost prima mea opţiune. Am avut un parcurs foarte fain, m-am dezvoltat mult şi prin implicarea în voluntariat. Pentru BAC nu am luat meditaţii. Am avut materialele de la o colegă mai mare şi de la profesori. Am lucrat eu singură. Mi-am făcut cumva propriile foi şi materiale din care am învăţat”, a declarat Iudith, care a fost admisă pentru a-şi continua studiile în Statele Unite.

Tânăra a spus că-și dorește să studieze Dreptul mai departe. „O să fac patru ani de literatură-engleză şi apoi o să pot aplica la Drept. Aşa este sistemul în America”, a mai declarat Iudith.

„Am învăţat să fiu mult mai atentă la binecuvântările din viaţa mea, pe care alţi oameni poate nu le au, şi să le apreciez mult mai mult, să nu iau lucrurile ca şi când aş fi îndreptăţită să le am”, a mai declarat Iudith Nichescu.

loading...

Add comment