Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

De ce copilul se poartă cel mai rău cu mama

Ați observat vreodată că majoritatea copiilor se comportă mai rău atunci când mamele lor sunt în preajmă? Ei bine, cam așa se întâmplă în aproximativ toate cazurile. Și răspunsul la întrebarea de ce copilul se poartă mai rău când este în preajmă mama este simplu. Pentru că unde e mama, e locul lor cel mai sigur. Tu ești locul unde pot veni cu toate problemele lor. Dacă nu poți face ceva mai bun … atunci cine poate?

Dumneavoastră, dragă mama, sunteți un depozit de sentimente și emoții. Sunteți “locul” unde cel mic poate veni să-și descarce emoțiile și sentimentele dureroase. În cazul în care un copil a încercat să se stăpânească o zi întreagă, în momentul în care-și vede mama poate în sfârșit să-și dea frâu liber emoțiilor.Iar asta înseamnă că plânge, țipă, devine extrem de solicitant sau face pur și simplu un tantrum, ceea ce înseamnă, din păcate, în perspectiva celor din jur, că se poartă urât.

Nu v-ați răsfățat copiii dacă sunteți întâmpinați la ușă cu uimire și țipăt. Nu, nu permiteți nimănui să vă spună asta.Mai degrabă, ați creat un spațiu suficient de sigur pentru ca copilul dvs. să aibă permisiunea de a fi natural.

Și, apropo, este foarte foarte important pentru copii să fie natural cu sentimentele, emoțiile și funcțiile lor corporale. Când cresc, vrem ca copiii noștri să aibă o inteligență emoțională și o conștientizare a corpului. Așa că ia acest comportament ca pe un semn bun pentru copil și ca pe un exercițiu în care ei învață să se confrunte cu momentele dificile din viață.

Dacă simțiți că, copiii vă înnebunesc uneori cu țipete, plânsete și gesturi de acest fel, nu vă panicați și nu vă supărați pe ei. Acest comportament înseamnă că ei vor să vă arate că vă iubesc și așteaptă să le arăți și tu același lucru. Știm că e greu, dar nu uita că nu ești singura care trece prin asta și că ai resurse care te pot ajuta să reușești.

loading...

Add comment