Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 atracții turistice populare care nu mai există pentru că le-am distrus.

Astăzi, popularitatea atracțiilor turistice depinde foarte mult de rețelele sociale. 50% dintre călători au raportat că informațiile și reclamele de pe internet au influențat planurile lor de călătorie. Dar această popularitate în creștere nu este tocmai bună pentru toate atracțiile. Și nu numai din cauza gunoiului sau graffiti-ul de pe pereți, care sunt lăsate de turiști.Oamenii pot provoca daune în diferite moduri și vom vedea în continuare asta. Iată 10 atracții turistice foarte populare care are au fost ruinate de oameni din mai multe motive.

1. Golful Maya din Insulele Phi Phi, Thailanda.


Acest loc a devenit popular printre turisti dupa filmul The Beach cu Leonardo DiCaprio. În acel moment era vizitat de 5000 de oameni aproximativ, în fiecare zi. Astfel, în iunie 2018, a fost închis pe termen nelimitat pentru recuperare.

2. Coralul de pe Insula Crăciunului, Australia.


În doar o perioadă de 10 luni, mai mult de 90% din recif a fost distrus. Unii coralii și-au schimbat culoarea și alții au murit. Acest lucru s-a datorat stresului cauzat de schimbările climatice.

3. Cascada Guaíra pe granița Brazilia-Paraguay.


Acest loc frumos a fost o cascadă de cascade. În 1982, au fost inundate de rezervorul format din barajul hidroelectric Itaipu. Și rocile au fost îndepărtate cu dinamită.

4. Ghețarul Chacaltaya din Bolivia.


Acest ghețar format acum 18.000 de ani și a fost unul dintre cele mai înalte din America de Sud. Din 1980, zona sa a început să scadă rapid și în 2009 ghețarul a dispărut complet din cauza încălzirii globale.

5. Lacul Poopó din Bolivia.


Acest lac s-a uscat complet in 2016 din cauza schimbarilor climatice si a dezvoltarii din apropiere a agriculturii si mineritului. Este demn de remarcat că aceasta este a doua dispariție a lacului. A fost uscat pentru prima data in 1994, si apoi a fost revitalizat de ploi.

6. Wedding Cake Rock din Australia.


Această rocă a devenit foarte populară în 2015 și a trebuit să fie închisă din cauza preocupărilor legate de stabilitatea sa. Dar închiderea sa, amenzile și chiar prezența poliției încă nu împiedică turiștii să sară peste gard pentru a face o fotografie. Stânca va rămâne închisă până când va dispărea din motive naturale.

7. Recif pe insulele Raja Ampat, Indonezia.


1600 de metri pătrați de recif de corali au fost distruși de navele de croazieră în 2017 și ar putea dura decenii pentru recuperarea lor. Deteriorarea acestui loc, care este popular printre scafandri, a fost estimat la aproximativ 18,6 milioane de dolari.

8. Duckbill, Oregon.


Această formațiune de roci a fost o atracție turistică populară până în 29 august 2016. Un grup de oameni au pătruns și au distrus monumentul natural deoarece, mai devreme, prietenul lor și-a rupt piciorul acolo.

9. Pont des Arts din Paris.


Acest pod renumit a fost atât de plin de lacătele iubirii, încât ponderea lor totală era de aproximativ 45 de tone. Guvernul, temându-se de starea Senei datorită numărului de chei aruncate în ea și nedumerit de posibila prăbușire a podului, trebuia să înlăture zeci de mii de încuietori și să pună panouri de sticlă în sus, astfel încât oamenii să nu mai poată pune lacătele iubirii acolo.

10. Peștera Altamira din Spania.


Aceasta a fost închisă pentru vizitatori în 2002. Grupurile turistice au deteriorat picturile prin simpla respirație și producerea de vapori de apă și dioxid de carbon care au făcut ca unele din tablouri să fie mucegăite. În 2001, o peșteră replică și un muzeu a fost construit în apropiere pentru a permite turiștilor să se bucure de reproduceri.

loading...

Add comment