Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Este oficial.Școlile,grădinițele și universitățile rămân închise până în luna septembrie

În momentul de față activitatea școlară fost suspendată pe perioada stării de urgență.De aceea, Klaus Iohannis a făcut un anunț astăzi, prin care a spus că școlile vor rămâne închise.Chiar dacă starea de urgență este posibil să nu mai fie după data de 15 mai, școlile vor rămâne tot închise.Președintele a spus că a evaluat situația școlară din mai multe țări și că a decis ca și la noi, să se deschidă școlile abia în septembrie.

De asemenea, s-a spus că va fi stabilită o perioadă timp de 10 zile în care elevii din anii terminali pot veni la școală să se pregătească pentru examenele ce urmează.În această situație normele de distanțarea vor fi respecate. Vor fi maxim 10 elevi într-o sală și se vor pregăti pentru examenele naționale.Până pe data de 12 iunie continuă formele de învâțământ la distanță, iar în 12 iunie se va încheia acest an școlar.Elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum, sau se mai poate face și o evaluarea suplimentară.

Dacă elevii ar fi mers la școală după încetarea stării de urgență ar fi implicat un risc foarte mare de infectare, atât pentru ei, cât și pentru părinți.Vor fi nevoiți să folosească mijloace de transport în comun și să folosească măsuri de prevenție, iar acest lucru nu este sigur că va funcționa.De aceea, președintele a decis ca acest an școlar să se încheie în data de 12 iunie.

În concluzie, majoritatea elevilor în acest an școlar nu vor mai merge la școală fizic.Acestea urmând să fie reluate în luna septembrie în noul an școlar.

Tot astăzi va fi dată o nouă ordonanță militară referitoare la modificarea intervalelor orare pentru persoanele de peste 65 de ani.Aceștia vor avea câteva ore în plus pentru a se putea deplasa.Vor avea două intervale, dimineața și seara, de la 7 la 11 și de la 19 la 22, când vor putea să iasă din casă pentru cumpărături sau mișcare în jurul casei.

Despre măsurile de relaxare a restricțiilor, Raed Arafat a îndemnat oamenii să nu se aștepte „că vom reveni la ce a fost înaintea pandemiei”, chiar dacă starea de urgență va fi posibil să se ridice în data de 15 mai.

loading...

Add comment