Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cele mai frumoase drumuri din lume. Transfăgărăşanul, pe primul loc

Când vine vorba de drumuri spectaculoase, România ocupă cu primul loc, cu unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume.Are câteva dintre cele mai uluitoare drumuri pe care vi le puteți imagina, de la drumurile de-a lungul munților de înaltă altitudine până la cele care urmează văile râurilor și chei înguste.

Transfăgărășanul.


Jurnaliştii de la carsroute.com au desemnat Transfăgărăşanul drept cel mai frumos drum din lume. Curbele complicate, traficul scăzut şi mai ales priveliştile oferite de Transfăgărăşan au fost atuurile drumului românesc, în faţa altor şosele celebre ale lumii.Transfagarasan este una dintre cele mai spectaculoase rute din România, care traversează Munții Făgăraș, cei mai înalți munți din țară. Drumul are o lungime de 152 km și leagă România de Sud de Transilvania.Transfagarasan atinge altitudinea maximă de 2.042 de metri aproape de Lacul Balea glaciar.

Great Ocean Road, Australia.


Drumul mare al oceanului rulează de la Torquay la Warrnambool, în statul Victoria și oferă priveliști dramatice și uluitoare spre țărm. De-a lungul traseului, există muzee, restaurante și plaje, precum și balene și puncte de surf.

Pasul Stelvio, Italia.


Situat în nordul Italiei, în apropiere de granița cu Elveția, Pasul Stelvio este unul dintre cele mai vizitate și periculoase drumuri din lume.A fost construită în anii 1820 și este acum cea mai înaltă trecere de rulare în Alpii Orientali, zigzagându-se la doar peste 9000 de metri deasupra nivelului mării.Acesta este un traseu popular pentru curse de biciclete și mitinguri de motociclete.

Calea Atlanticului, Norvegia.


Cunoscută o rută turistică națională, drumul atrăgător al Atlanticului este o necesitate. Traseul de cinci mile face parte din Drumul Național Norvegian și are câmpuri de pescuit de la insulă la insulă, care leagă orașele Kristiansund și Molde în nord-vestul Norvegiei. Drumul a fost deschis pentru prima dată în 1989 și are acum patru zone de vedere și odihnă pentru a se potrivi cu cantitățile mari de turiști care vin să vadă traseul pitoresc.

Drumul montan Jebel Hafeet, Emiratele Arabe Unite.


Extins pe o lungime de peste șapte kilometri și șerpând în vârful celui de-al doilea vârf al UAE, Drumul montan Jebel Hafeet oferă vizitatorilor vederi panoramice ale orașului, Al Ain.Drumul traversează un munte de calcar, unde vizitatorii pot avea acces la un hotel, precum și la un restaurant.

Autostrada peste mări, Florida.


Construită în anii 1930, autostrada de peste mări urmărește calea unui traseu de cale ferată învechit care a trecut o dată pe Florida Keys. Pe măsură ce autostrada trece de la insulă la insulă, șoferii primesc o vedere deplină asupra apei magnifice, turcoaz care îi înconjoară.

Pasul Caracoles – între Chile şi Argentina.


Cunoscută și ca cea mai periculoasă șosea din Chile, drumul străbate munţii Andreas din Anzi, făcând trecerea din Chile în Argentina. Deşi nu există parapeţi ori alte dispozitive de siguranţă pe marginea drumului, ruta a fost ferită de accidente mortale.

Scenic Highway 12, Utah.


La altitudini cuprinse între 5 000 și 9 000 de metri deasupra nivelului mării, autostrada Scenic 12 curbează 124 de mile pe întregul peisaj accidentat din sud-vestul Utah. Autostrada a durat aproape patru decenii pentru a se construi și extinde zona dintre parcurile naționale Bryce Canyon și Capitol Reef.

Șoseaua pitorească Cabot Trail, Canada.


La 185 de mile lungime, traseul Cabot se învârte în jurul vârfului nordic al Cape Breton din Nova Scotia. Drumul aduce călătorii prin păduri verzi, care în toamnă se transformă într-o mare uluitoare de roșii, portocale și galben, pe măsură ce frunzele schimbă culorile. Pe traseu, șoferii vor întâlni o mulțime de restaurante, muzee, galerii, precum și căi de drumeții și snowmobiling.

Tunelurile din Guoliang – China.


Acest drum spectaculos a fost construit de ţărani chinezi din munţii Taihang.Drumul are o lungime de 1,2 kilometri, iar tunelul are 5 metri înălţime şi 4 lăţime. Ruta a fost inaugurată în 1977 şi a primit, în anii care au trecut de atunci, supranumele de „drumul pe care nu ai voie să faci greşeli”.

loading...

Add comment