Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Premieră în Japonia! O româncă, numită în conducerea Agenţiei Spaţiale nipone

Românca noastră, Aurora Simionescu scrie istorie în Japonia. Tânăra în vârstă de 33 de ani, și-a descoperit pasiunea pentru astrofizică după ce a citit o carte de Astronomie intitulată Structura Universului, de William J. Kaufmann, pe care mama ei o cumpărase de la un magazin de mâna a doua. Apoi a absolvit Universitatea JAcobs din Bremen. Ea este în prezent singura femeie de știință româncă care lucrează la NASA și se va muta în Tokyo, Japonia după ce va fi recrutată de Agenția Spațială Japoneză pentru a lucra la un satelit care va fi lansat în spațiu.

Aurora povestește că Facultatea Internațională din Bremen i-a oferit specializarea în domeniul astrofizicii, care probabil nu exista în România în acel moment.Apoi profesorii au încurajat-o să-și ia doctoratul. După ce și-a făăcut doctoratul la Institutul Max Planck din München, a aplicat pentru o bursă la NASA, pe care a și primit-o.La NASA sunt undeva în jur de 30% femei și 70% bărbați. Foarte multe dintre femeile astronomice sunt din Italia.Nu are niciun coleg din România.Dar mai cunoaște doi români care lucrează în astrofizică.Unul dintre ei, Anca Constantin, a fost la Harvard. Al doilea, Laura Barzan, a fost la Ohio și, ultima dată, era în Olanda, în Leiden.

Fata are multe gobby-uri. A practicat dansuri la sala de bal la nivel competitiv. În cea mai recentă competiție, s-a calificat împreună cu partenerul chiar pentru etapa națională a evenimentului de dans.

Pe blogul ei, earthinpink.com, Aurora Simionescu vorbește despre Cosmos. A postat diverse fotografii, atât din spațiu cât și de pe Pământ, dorind să capteze, în același loc, atât frumusețea din Univers cât și cea de pe mica noastră planetă.Ea dorește să încurajeze tinerii din România să-și descopere și să-și urmeze pasiunea, să își aleagă propria carieră, chiar dacă cea pe care și-o doresc nu e una tradițională.

loading...

Add comment