Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un elev din Brașov uimește o lume întreagă. La doar 12 ani a dat deja Bacalaureatul într-o limba străină

Este vorba despre elevul Horia Varga, de la Colegiul „Andrei Șaguna” din Brașov. El este abia în clasa a VI-a și a dat examenul Cambridge, prin care a reușit să-și echivaleze proba de competență lingvistică la Bac. Acum va avea cu o probă mai puțin de susținut la Bac în clasa a XII-a.

Horia vorbea de mic fluent limba engleză. Mama lui, fiind profesor de specialitate, l-a încurajat întotdeauna să învețe. Aceasta spune că băiatul se pregătea pentru examenul Cambridge cu copii de clasa a IX-a și lucra cot la cot cu ei.Ei bine, echivalarea probei de limba engleză la examenul de bacalaureat la numai 12 ani, nu este singura reușită a băiatului. El face parte și din echipa de elevi brașoveni, care au câștigat trei premii I la un concurs internațional organizat de NASA. Tema acestui concurs a fost de a realiza mici planete artificiale unde pot locuii oameni.Rezultatele acestor copii au fost fantastice.Ei s-au pregătit mult cu profesoara de fizică Carmen Tănăsescu și au reușit să facă performanță la acest concurs internațional. Și acest concurs a fost în limba engleză.

Acest elev minunat s-a pregătit din timp pentru a-și realiza un viitor profesional.Dacă pentru unii dintre noi, concursurile de la NASA sunt ca o „limbă străină”, pentru Horia și colegii săi, sunt mari realizări care le deschid ușa spre viitor. În continuare, acești elevi vor participa și la Conferinţa Internaţională de Dezvoltare Spaţială din Statele Unite.

loading...

Add comment