Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un tânăr a luat bacalaureatul, deși suferă de sindromul Down

Mihai Moceanu este tânărul clujean care a luat bacul cu media 6.83, deși suferă de sindromul Down.Tânărul a primit de la primarul localității Cluj-Napoca, Emil Boc o diplomă de excelență și suma de 1000 de lei.Mihai, absolvent al Liceului Teologic Adventist „Maranatha” din Cluj-Napoca vrea să studieze mai departe teologia, pentru a deveni preot.

„Am învățat cu ajutorul lui Dumnezeu și al lui Iisus Hristos.Am învățat foarte mult, nimic nu e ușor, omul funcționează cu mintea, nimic nu se face fără muncă.Am luat 5,20 la română, 6,75 la istorie și 8,55 la geografie.Sunt fericit.Vreau să urmez acum la Facultatea de Teologie, vreau să devin preot, pentru că îmi place să mă rog, să citesc și să scriu din Bilie.Geografia României îmi place cel mai mult”, a spus Mihai într-o conferință de presă.

Mama lui Mihai, Maria Moceanu a spus că nu a fost deloc ușor să lucreze în fiecare zi timp de 12 ani cu Mihai pentru a putea ajunge aici.Este o mare realizare pentru el.Femeia a mai spus că, copiii trebuie susținuți în tot ceea ce fac și că Mihai are o memorie „fantastică”, deoarece a reușit să învețe tot Noul Testament și 150 de psalmi.

„Mihai nu știa să vorbească, dar știa Liturghia pe de rost, la 12 ani știa toți Psalmii pe de rost, sunt 150 de psalmi, e o carte.Știe acum tot Noul Testament și o parte din Vechiul Testament.Noi am mers la biserică și tot ce ținea de slujbele de înmormântare, de botez, de cununii, Liturghie, de ceremonialul religios, cântecele, rugăciunile le știa”, a povestit Maria Moceanu.

De asemenea, primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, a rămas impresionat de tânărul Mihai și l-a premiat pentru rezultatele sale și succesul de la bacalaureat, demonstrând că în viață totul este posibil, dacă ai voință și crezi în Dumnezeu, poți să reușești orice.Și Liceul Teologic Adventist „Maranatha”, unde Mihai a studiat, i-a oferit un premiu în valoare de 2000 de lei.

loading...

Add comment